ساماندهی 40 قلعه تاریخی شهر و روستاهای مهریز

به گزارش بهترین عینک آفتابی، از طرح های در حال مطالعه شهرستان مهریز، طرح ساماندهی 40 قلعه شهر و روستاهای این شهرستان است.

ساماندهی 40 قلعه تاریخی شهر و روستاهای مهریز

به گفته مهدی دهقانزاده، بخشدار مرکزی مهریز، طرح ساماندهی 40 قلعه شهرستان، یکی از طرح هایی است که در شهرستان مهریز در حال مطالعه برای اجرا است.

دهقانزاده در ادامه اضافه کرد:

این طرح در راستای ساماندهی قلعه های تاریخی شهر مهریز و روستاهای تابعه آن در حال برنامه ریزی است.

دهقانزاده هدف از اجرای این طرح و انتخاب قلعه های تاریخی دوره قاجاری برای بازدید دهیاران روستاهای بخش مرکزی مهریز، آشنایی دهیاران با بناهای تاریخی برای جذب سرمایه گذار در حوزه گردشگری مطرح کرد.

به عنوان مثال قلعه تاریخی مهرپادین یکی از جاذبه های گردشگری مهریز و یکی از همین قلعه ها در استان یزد است که همه ساله گردشگران زیادی از آن بازدید می نمایند.

مهریز عنوان ناحیه ای است شامل به مجموعه ای از روستاهایی که مهرنگار، دختر انوشیروان دادگر، نسبت داده شده است و نام قدیم آن ها مهریجرد بوده، اما وجه تسمیه مهریز تا قبل از 1318 دقیقا معین نبود.

مهریز حدود 16 قرن قبل (در زمان حکومت ساسانیان) ناحیه ای در جنوب دشت یزد و دامنه جنوب شرقی شیرکوه بوده و قنات هایی از آن سرچشمه می گرفتند که در مواردی پس از طی یک مسافت 40 به سرچشمه خود می رسیدند، اما دختر انوشیروان دستور می دهد در منطقه قنات هایی احداث گردد که با طی مسیر کمتری به سرچشمه برسند.

فرمانبرداران شاهزاده خانم پس از آن که این قنات ها موجبات آبادانی قصبه یا ناحیه مربوطه را فراهم آوردند، آبادی نو را مهرگرد نامیدند. عنوان مهرگرد در گذشت زمان به مهریجرد تبدیل شد و امروزه مهریز خوانده می گردد.

منبع عکس کاور: بهترین عینک آفتابی

منبع: کجارو / خبرگزاری ایسنا

به "ساماندهی 40 قلعه تاریخی شهر و روستاهای مهریز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ساماندهی 40 قلعه تاریخی شهر و روستاهای مهریز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید