(عکس) استقلال تهران با پیراهن قرمز در یک بازی رسمی
به گزارش بهترین عینک آفتابی، استقلال در اردیبهشت ماه سال 1358 تازه موجودیت پیدا کرده بود، درست است که تاج ظاهرا منحل شده بود، اما استقلالی ها با همان هویت تیم تاج به میدان آمده بودند، با این حال آن ها وارثان بی تاج و تخت تاج بودند و هیچ کدام از امکانات فراوان باشگاه تاج در اختیار آن ها قرار نگرفته بود.
اولین مسابقات تهران بعد از انقلاب مسابقات جام شهید مهدی اسپندی بود، مسابقاتی که طی آن تیم فوتبال استقلال نتوانست حتی بین 8 تیم صدر جدول مسابقات قرار بگیرد که تغییرات عمده در این تیم و پایین بودن روحیه تیم جوانی که مردانی مثل رضا رجبی، خاکسار تهرانی، شاهین بیانی، شاهرخ بیانی، رضا نعلچگر، پرویز مظلومی، مجید نوروزی، اصغر حاجیلو، سعید مراغه چیان، شاهرخ مطیعی، مائیس میناسیان و... در آن بودند، باعث شد استقلال که ادامه تاج بود، اما حق نداشت این موضوع را علنی کند، سال 58 را با ناکامی پشت سر بگذارد و از سال 59 تازه جایگاه مدعی بودن خود را پس بگیرد.
سال 58 سالی بود که استقلال تحت تاثیر فضای آن روزها، چوب نام تاج را می خورد، حتی گاهی روی احساس و عواطف این تیم مهر سرکوب گذاشته می شد، وقتی گفته بودند حیف است تاج با این همه امکانات و ورزشگاه و ساختمان منحل شود، حسین فکری فقید که رئیس موقت سازمان ورزش بود، گفته بود؛ مگر امجدیه تیم دارد که تاج به خاطر امکاناتش لازم باشد صاحب تیم بماند؟
به هر حال تاج در ظاهر منحل شد، این اتفاق روی کاغذ رخ داد تا تیمی که نامش را استقلال گذاشتند اجازه فعالیت داشته باشد و استقلال که زنده یاد منصور پورحیدری و عنایت آتشی و پدر حسن روشن با چنگ و دندان حفظش کرده بودند، در واقع همان ادامه رسمی تیم تاج بود، اما مجموعه بدون تاج و تخت از تاج، یعنی استقلال تنها درد کشید و سختی دید تا نام تاج را حفظ کند!
به داشتن و یدک کشیدن نام تیم های قدیمی که امروز برای طرفداران 2 تیم مایه افتخار و مبنای کری شده است چندان هم اعتباری نیست و پرسپولیس و استقلال بعد از انقلاب از تاج خسروانی و پرسپولیس عبده هیچ نبردند و امکانات شان در اختیار سازمان ورزش قرار گرفت، حالا طرفداران 2 تیم با هم دعوا کنند و بگویند که قدمت شما کمتر است و اعتبار ما بیشتر است!
هر 2 تیم بعد از انقلاب مدیریت و سازمان خود را تغییر یافته دیدند یکی زودتر (تاج به استقلال) و دیگری دیرتر (پرسپولیس به پیروزی)، اما آنچه این وسط کمتر مورد توجه قرار گرفته این است که استقلال در بازی های رسمی بعد از انقلاب درست در سال 1358، بدون پیراهن دوم، در بازی برابر تیم پیروز که آبی پوش بود، مجبور شد پیراهن قرمز بپوشد و کیهان ورزشی هم مطلب بزند: بازیکن قرمز پوش استقلال!
در عکس، مجید نوروزی بازیکن قرمزپوش استقلال و محمد خمسه دروازه بان تیم پیروز برای زدن ضربه روی هوا بلند شده اند. پیروز هم مثل استقلال پیراهن آبی می پوشید و آن روز قرعه به نام استقلال افتاد که رنگ پیراهن خود را تغییر بدهد. استقلال قرمز پوشید با شورت و جوراب سفید در حالی که پیروز پیراهن و جوراب آبی و شورت قرمز به تن داشت.
پی نوشت: عکس مطلب و توضیح بالای عکس گویای همه چیز است. عکس از پایگاه خبری فدراسیون تاریخ و آمار فوتبال ایران
طرفداری
منبع: فرارو