انگور میوه ای مقوی؛ گوهر سلامتی و تندرستی

به گزارش بهترین عینک آفتابی، آشنایی اجمالی با انگور

میوه انگور با نام علمی Vinifera، سرده ای از خانواده انگورسانان است که می توان بیش از 11 جنس و 600 گونه را یافت. این میوه که به دو نوع دانه دار و بی دانه تقسیم بندی می گردد، گیاهی است بوته ای که ساقه های رونده داشته و در مقابل بعضی از برگ های خود، پیچک دارد. رنگ های مختلفی از جمله سرخ، سیاه، زرد و سبز کم رنگ شایع ترین رنگ هایی که در سراسر دنیا رشد و پرورش یافته اند. در مناطقی که کم ترین دمای آن ها 15 درجه سانتی گراد و بیش ترین دمای آن ها 40 درجه سانتی گراد باشد، می توان نوع خوب و مرغوب این میوه سالم و مقوی را پرورش داد.

انگور میوه ای مقوی؛ گوهر سلامتی و تندرستی

کشور ایران یکی از فراورینمایندگان اصلی انگور در سراسر دنیا است که سالانه بیش از 2 میلیون تن انگور را برای مصرف پرورش می دهد. انگورهای عسگری، فخری، خلیفه حصار، یاقوتی سفید، یاقوتی قرمز، شاهرودی، شانی، مهره، ریش بابا، کشمشی یا سلطانی، روچه قرمز، دم خروسی، رازقی شیرازی، شصت عروسان، امیری، نباتی، خلیلی، الغی سیاه و مثقالی از معروف ترین انواع کشت شده این میوه تابستانی در کشور ایران به شمار می فرایند. درخت انگور که از آن به درخت مو نیز یاد می گردد، درختی است بالافراینده و معمولا با تکیه به دیوار و درخت های مجاور خود رشد می نماید. در ساقه این درخت گره های متعدد و برگ های بسیاری مشاهده می گردد. برگ هایی که معمولا از پنج لوب دندانه تشکیل شده و دارای رنگ سبز تیره است. میوه این درخت به صورت خوشه ای، گوشتی و شیرین ظاهر شده که در فصل برداشت، چشم انداز ای زیبا و خیره نماینده را به وجود می آورد.

همانگونه که می دانید تمامی بخش های این میوه بهشتی قابل استفاده بوده و هر کدام از خواص دارویی و درمانی شگفت انگیز و قابل توجهی برخودارند. هسته انگور سرشار از روغن و ماده ای به نام تانن است که در صنعت غذایی و دارویی کاربرد ویژه و بسزایی دارد. دانشمندان و کارشناسان تغذیه سلامتی با تحقیقات اجرا شده بر دانه انگور و روغن به دست آمده، موادی همچون پالمتیک، اسید لینولئیک، اسید استئاریک، اسید آراشیک، تری کلیسیرید و اسید اولئیک را در این قسمت از انگور یافته و آن را یکی از ارزشمندترین بخش های این میوه تابستانی معرفی کردند. بعلاوه پوست انگور نیزدارای تانن، تارتارات پتاسیم، مواد معدنی و اسیدهای آزاد است که حضور آن ها برای سلامتی و محافظت از ایمنی بدن، موثر و مفید خواهد بود. در برگ مو که یکی از خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایرانی را از طریق آن تهیه می نمایند نیز می توان مواد ارزشمندی مانند ساکارز، لوولز (Levulose)، اسیدهای آلی، مواد حاوی نشاسته و اینوزیت (Inosite) را یافت.

مواد مغذی موجود در 100 گرم انگور

طبق گزارشات اعلام شده از طریق محققان و کارشناسان تغذیه و سلامتی، مواد مغذی و معدنی مفید بسیاری در انگور وجود دارد که همین امر از دلایل تاکید و توصیه ایشان جهت مصرف این میوه برای حفظ سلامتی و سیستم ایمنی بدن، به شمار می رود. آن ها معتقدند که هر 100 گرم انگور حاوی 0/9 گرم فیبر، 0/16 گرم چربی، 0/72 گرم پروتئین، 15/48 گرم انواع قند، 18/1 گرم کربوهیدرات، 0/068 میلی گرم ویتامین ب1 (تیامین)، 0/188 میلی گرم ویتامین ب3 (نیاسین)، 0/07 میلی گرم ویتامین ب2 (ریبوفلاوین)، 0/05 میلی گرم ویتامین ب5 (پانتوتنیک اسید)، 2 میکروگرم ویتامین ب9 (اسید فولیک)، 0/086 میلی گرم ویتامین ب6، 3/2 میلی گرم ویتامین ث، 0/29 میلی گرم ویتامین ای، 14/6 میکروگرم ویتامین کا، 20 میلی گرم فسفر، 10 میلی گرم کلسیم، 7 میلی گرم منیزیم، 0/36 میلی گرم آهن، 0/071 میلی گرم منگنز، 191 میلی گرم پتاسیم، 0/07 میلی گرم روی، 2 میلی گرم سدیم و 7/8 میکروگرم فلورید است که هر کدام از این مواد، برای سلامتی، شادابی، طراوت، جوانی، ایمنی بدن، جلوگیری از رشد میکروب های مضر و... مناسب و مفید خواهند بود.

خواص درمانی هسته انگور

از دیدگاه طب سنتی، هسته انگور دارای طبیعتی سرد و خشک است. به عنوان نمونه به معرفی بعضی از مهم ترین آن ها می پردازیم.

1. هسته انگور سرشار از تانن بوده و قابض است.

2. برای افرادی که به اسهال مبتلا هستند، مفید بوده و این مشکل را برطرف می نماید.

3. از ترشحات ادرار و اسپرم کاسته و آن را تنظیم می نماید.

4. افرادی که از مثانه و کلیه ای ضعیف رنج می برند، نباید از هسته انگور استفاده نمایند، زیرا برای سلامتی آن ها مضر خواهد بود.

5. از هسته انگور، روغنی مقوی با خواص درمانی شگفت انگیزی گرفته می گردد که می توان به جلوگیری از ایجاد یبوست و گرم کردن بدن اشاره نمود. جالب است بدانید که در صنعت از روغن این میوه برای فراوری رنگ های نقاشی و نیز تهیه صابون های نرم نماینده بدن نیز استفاده می گردد.

خواص درمانی پوست انگور

1. از دیدگاه محققان طب سنتی ایران، پوست انگور نیز همچون هسته آن، از طبیعتی سرد و خشک است، بنابراین مصرف آن برای افراد گرم مزاج توصیه می گردد.

2. در طب سنتی، پوست انگور را پس از خشک کردن، سوزانده و به خاکستر تبدیل می نمایند. سپس از این ماده به دست آمده جهت درمان بسیاری از زخم های ایجاد شده در بدن استفاده می نمایند.

3. پوست انگور، نسبت به سایر قسمت های این میوه، دیرهضم تر بوده و توصیه می گردد افرادی که دستگاه گوارشی ضعیف دارند، آن را با پوست میل ننمایند. بهتر است هنگام میل کردن، پوست آن را کنده و تنها از گوشت آن استفاده نمایند.

خواص درمانی و دارویی برگ انگور (برگ مو)

1. استفاده از برگ انگور برای بندآوردن خونریزی های داخلی و خارجی بدن توصیه شده است. خونریزی هایی مانند خونریزی رحم و خونریزی بینی را می توان با استفاده از این بخش از انگور درمان کرد.

2. در طب سنتی و مدرن از برگ انگور جهت از بین بردن بیماری های نقرس و یرقان (زردی) استفاده می گردد.

3. برای افرادی که مبتلا به حالت تهوع و رفلکس معده هستند، میل کردن برگ مو توصیه شده است.

4. برگ مو قابض است و در طب سنتی مورد استفاده های فراوان قرار می گیرد.

5. در دوران بلوغ نوجوانان و بعلاوه زمان یائسگی بانوان، برگ مو بسیار موثر بوده و همچون دارویی شفابخش، اختلالات گردش خون را در این افراد برطرف می نماید.

6. متخصصان طب سنتی ایران، دم نموده برگ مو را ماده ای مفید جهت برطرف کردن قرمزی پوست به علت التهاب آن می دانند.

7. کارشناسان تغذیه در طب سنتی، جوشانده برگ مو را برای برطرف سرمازدگی دست و پا موثر و مفید معرفی می نمایند.

8. افرادی که به بیماری واریس مبتلا هستند، با استفاده از دم نموده برگ مو، می توانند تاثیری شگفت انگیز را در بهبود عارضه به وجود آمده مشاهده نمایند.

تصفیه خون با مصرف انگور

کارشناسان تغذیه و سلامتی، مهم ترین ویژگی های میوه انگور را تصفیه کردن خون بدن انسان معرفی نموده اند. ایشان معتقدند این خاصیت در انگور قرمز نسبت به سایر گونه های این میوه بهشتی، بیشتر بوده و میل کردن آن برای افرادی که مبتلا به کم خونی هستند، بسیار مفید و سودمند خواهد بود. در واقع برترین نوع انگور برای این افراد، انگور یاقوتی (انگور قرمز) ذکر شده است. بعلاوه استادان طب چینی معتقدند در انگور، نمک هایی وجود دارد که علاوه بر تصفیه خون، غدد و سایر اندام های بدن انسان را نیز پاکسازی خواهد نمود.

انگور میوه ای سرشار از انرژی

در طب سنتی چینی، اعتقاد بر انرژی زا بودن انگور بسیار قوی است و پزشکان این طب بر این باورند که استفاده از این میوه، استخوان های بدن را محکم و قوی می سازد و به مفاصل نیز قدرت و انرژی قابل توجهی می بخشد. بعلاوه از این میوه خوشمزه و آبدار در برطرف کردن بیماری هایی همچون روماتیسم، آرتریت، دفع ادرار همراه با درد و محبوس شدن مایعات در کلیه و مثانه نیز استفاده می گردد. از طرفی، این افراد اثر درمانی آب انگور بر بیماری های کبدی مانن هپاتیت و زردی (یرقان) را شگفت انگیز می خوانند.

با مصرف انگور از ابتلا به بیماری های روحی بکاهید

متاسفانه در عصر تازه و تغییر سبک زندگی بشر، مسائل جسمی و روحی فراوانی دامنگیر انسان ها شده است که فکر محققان و پژوهشگران تغذیه و سلامتی را به خود معطوف ساخته است. ایشان طی تحقیقات اجرا شده بر سایر مواد معدنی و مغذی مورد احتیاج بدن نتایج جالب و قابل توجهی را بدست آورده اند. آن ها معتقدند که کاهش پتاسیم در بدن انسان، باعث مبتلا به بیماری های فکری مانند پریشانی و افسردگی خواهد شد. به ویژه با گذشت سن که علاقه انسان ها به علت از دست دادن بخش اعظمی از حس چشایی و امید به زندگی، مصرف میوه ها و سبزیجات تازه، تا اندازه تاسف باری کاهش می یابد، ابتلا به بیماری های روحی و روانی بیشتر از دوران جوانی است. در حالی که تنها با مصرف در حد اعتدال میوه انگور می توان پتاسیم مورد احتیاج بدن را تامین کرد و مانع از بروز چنین مسائلی شد.

انگور موثر در درمان روماتوئید و آرتریت

محققان دریافتند که در انگور، انواع آنتی اکسیدان های مورد احتیاج بدن انسان، وجود دارد که تاثیر بسزایی در بهبود آرتریت ایفا می نماید. در این بیماری ها آنزیم های خطرناکی وجود دارند که با عملکرد خود، موجب صدمه زدن و تخریب مواد تشکیل دهنده غضروف و استخوان های بدن انسان گردد. از این روست که پزشکان و متخصصان تغذیه و سلامتی، مصرف انگور را که حاوی اندازه ارزشمندی از آنتی اکسیدان هایی است که مانع از عملکرد این آنزیم های مضر می گردد، توصیه می نمایند.

مصرف انگور در پیشگیری از ابتلا به سرطان

الاژیک ماده ای است مغذی و گیاهی که با قرار گیری در محیط آزمایشگاهی، از آغاز فعالیت عواملی که باعث ایجاد سرطان می گردد، جلوگیری می نماید. خوشبختانه محققان این ماده ارزشمند و مفید را در انگور کشف نموده و معتقدند که پیش از ایجاد مواد سرطانی و موتاسیون شدن ژن ها، وارد عمل شده و باعث خنثی شدن آن می گردد. در واقع الاژیک اسید می تواند با قدرت تمام، موادی که با قرار گیری در آلودگی های ایجاد شده از طریق محیط، گوشت هایی که نمک سود شده اند، گوشت های کبابی و آلودگی های به وجود آمده از طریق سیگار را که باعث بروز سرطان می شوند، از بین ببرند.

میوه انگور مناسب برای کاهش فشار خون

یکی از مهم ترین دلایل بالا رفتن فشار خون در بدن انسان ها، کمبود پتاسیم است. طبق تحقیقات اجرا شده از طریق کارشناسان حوزه سلامتی، مصرف روزانه 5/2 تا 9/3 گرم پتاسیم، باعث کاهش فشار خون در افرادی خواهد شد که از فشارخون بالا رنج می برند؛ بنابراین می توان با میل کردن انگور که سرشار از این ماده سودمند و ارزشمند است، از ابتلا به این بیماری جلوگیری و حتی باعث کاهش آن شد. به گونه ای که اگر در طی شبانه روز، بین 1/3 تا 3/2 گرم پتاسیم مصرف گردد، حدود 25 درصد از مرگ های اجرا شده به واسطه فشار خون بالا کاهش می یابد.

فواید درمانی شگفت انگیز آب انگور

1. در آب انگور، اندازه مناسبی از آنتی اکسیدان های مورد احتیاج بدن وجود دارد که مصرف آن برای بالا بردن قدرت سیستم ایمنی بدن سودمند است.

2. افرادی که دچار بیماری های تنفسی مانند آسم هستند، می توانند با نوشیدن آب انگور تا حد قابل توجهی، بر این بیماری غلبه نموده و از فشار ناشی از آن بکاهند.

3. آب انگور از دیگر مواد تاثیرگذار در برطرف یبوست در افراد است و پزشکان طب سنتی از آن به عنوان ملینی قوی یاد می نمایند.

4. مصرف آب انگور قرمز از افراد در مقابل با بسیاری از بیماری های عفونی محافظت می نماید، چراکه این نوشیدنی لذیذ و دوست داشتنی، سرشار از موادی است که از دشمنان اصلی ویروس ها و باکتری های مضر بدن محسوب می شوند.

5. پزشکان طب سنتی بر این باورند که نوشیدن آب انگور بنفش، برای بهبود تصلب شریان بسیار مفید و سودمند خواهد بود.

6. در آب انگور اکسید نیتریک قابل توجهی وجود دارد که با نوشیدن آن می توان از بروز لخته شدن خون در رگ های خونی جلوگیری کرد؛ بنابراین با مصرف این ماده خوشمزه می توان از ابتلا به بیماری های قلبی تا حد زیادی پیشگیری کرد.

7. آب انگور پاک نماینده بسیار قوی خون به شمار می رود که با نوشیدن آن می توان اختلالات به وجود آمده خون را برطرف نموده و سم های خطرناک بدن را از بین ببرد.

8. کلسترول به دو گروه کلسترول مضر و کلسترول مفید تقسیم بندی شده اند. جالب است بدانید که در آب انگور فلاوونوئیدهایی وجود دارد که اندازه کلسترول خوب بدن (LDL) را افزایش داده و از ایجاد گرفتگی در شریان ها ممانعت نموده و باعث سالم و قوی ماندن قلب خواهد شد.

9. پزشکان طب سنتی به افرادی که از بیماری ورم کلیه رنج می برند، پیشنهاد می نمایند که آب انگور بنوشند، چراکه مایعی ادرارآور بوده و می تواند در بهبود این بیماری دردناک نقش مهمی را ایفا نماید.

10. انسان هایی که مبتلا به بیماری نارسایی کبد هستند، می توانند با نوشیدن آب انگور به صورت شگفت انگیزی به مقابله با آن بپردازند. پزشکان معتقدند که این نوشیدنی طبیعی به ذخیره شدن قند در کبد یاری نموده و باعث تسهیل در دفع آن از طریق صفرا می گردد. این امر به تقویت کبد یاری قابل توجهی خواهد نمود.

11. بانوانی که به شادابی و طراوت پوست خود اهمیت خاصی قائل هستند، کافی است آب انگور را بر پوست خود مالیده تا از به وجود آمدن چین و چروک زودرس جلوگیری نمایند.

12. آب انگور را نوعی غذای سالم و بسیار مقوی معرفی نموده اند که مصرف آن برای افرادی که از یک بیماری سخت و ضعیف نماینده جان سالم به در برده اند، بسیار توصیه شده است. این نوشیدنی گوارا می تواند قدرت جسمانی از دست رفته را به آن ها بازگرداند و بدن آن ها را قوت و نیرو بخشد.

نکته مهم

طبق اظهارات کارشناسان و پزشکان، آب انگور سرشار از مواد مغذی و معدنی مورد احتیاج بدن انسان ها است که مصرف آن برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها موثر و مفید خواهد بود. البته نباید فراموش کرد که استفاده از این نوشیدنی طبیعی و لذیذ نیز مانند هر خوراکی دیگر، باید در حد اعتدال صورت پذیرد تا باعث آسیب رساندن به بدن نگردد؛ بنابراین توصیه می کنیم که افراد مبتلا به بیماری های مختلف، با نظر و مشورت پزشک معالج خود به نوشیدن این ماده دوست داشتنی اقدام نمایند.

طرز تهیه چندین دسر خوشمزه با انگور

بستنی با طعم انگور

مواد لازم

انگور یاقوتی 1 کیلو، بستنی وانیلی نیم کیلو، بیسکوئیت ساده (ترجیحا بدون کرم) 1 بسته، پودر قند برای تزئین، پسته خرد شده 1 قاشق غذاخوری، گردوی خرد شده 1 قاشق غذاخوری، بادام هندی خرد شده 1 قاشق غذاخوری، شکلات آب شده 1 قاشق سوپ خوری، خامه 200 گرم

طرز تهیه

در مرحله نخست، پس از شستشوی کامل انگورها، آن ها را دانه دانه نموده و اجازه دهید به خوبی خشک شوند. سپس نیمی از آن ها را درون ظرف ریخته و داخل فریزر بگذارید تا یخ ببندد. نیم دیگر را به همراه بستنی و خامه درون دستگاه مخلوط کن ریخته و به خوبی با یکدیگر ترکیب کنید. زمانیکه ماده ای کاملا نرم و یکدست بدست آمد، انگور یخ زده را از فریزر خارج نموده درون ظرف مخصوص بستنی، تعدادی از بیسکوئیت ها را ته ظرف چیده و با یاری قاشق اسکوپ، اندازهی از ماده به دست آمده را روی آن ها قرار دهید. سپس از انگورهای یخ زده برداشته و روی آن قرار دهید. در این بخش به اندازه دلخواه از شکلات آب شده، گردوی خرد شده، پسته خرد شده و بادام هندی خرد شده را روی انگورهای یخ زده ریخته و دوباره روی آن ها را بیسکوئیت بچینید. می توانید فقط از یک ردیف بیسکوئیت بهره ببرید. در آخر از اندازهی پودر قند جهت تزئین دسر خود استفاده نموده و آن را مجددا درون فریزر قرار دهید تا تمام مواد خود را بگیرد. پس از فریز شدن مواد دسر، آن را از فریزر خارج نموده و با ریختن خامه روی آن ها این بستنی لذیذ و خوشمزه را میل کنید.

تارت انگور

مواد لازم

خمیر هزارلا یخ زدایی شده 40 گرم، زرده ی تخم مرغ، انگور در دو رنگ بدون هسته 1 پیمانه، شکر مخصوص شیرینی پزی 1 قاشق غذاخوری، شکر دانه درشت جهت پاشیدن روی سطح تارت، آرد به اندازه لازم (جهت پاشیدن روی میز)، نمک به اندازه لازم، خامه زده شده 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه

ابتدا فر گاز را روی دمای 200 درجه سانتی گراد تنظیم نموده و اجازه دهید تا گرم گردد. در این فاصله، روی سطح تمیز و صافی اندازهی آرد ریخته و خمیر هزارلایه (این خمیر به صورت آماده از فروشگاه های مواد غذایی قابل تهیه است و باید همواره درون یخچال نگهداری گردد) را روی آن باز کنید. سعی کنید آن را به شکل چهار مربع در ابعاد 10 سانتی متر برش دهید و درون سینی فر قرار دهید. از طریق چاقوی مخصوص برش خمیر، از مرکز هر مربع به اندازه یک سانتی متر لبه گذاشته و درون آن را خالی کنید. این عمل را با دقت و تمرکز بسیار انجام دهید. باید سعی کنید که خمیر پاره نگردد. سینی فر را به مدت زمان 15 دقیقه درون فریزر قرار دهید تا به شکل مناسب جهت پخت تارت تبدیل گردد.

در این مرحله از کار، انگور، شکر شیرینی پزی و نمک را درون ظرفی مناسب با یکدیگر مخلوط نموده و به آرامی آن ها را هم بزنید. از مخلوط به دست آمده درون حفره های مرکز خمیرهایی که با یاری چاقوی مخصوص برش خمیر ایجاد نموده اید، به اندازه مناسب و یکسان بریزید. سعی کنید که تمام خمیر با ترکیب انگور پر نگردد. سپس به یاری قلم موی مخصوص شیرینی پزی لبه های خمیرها را با مخلوط تخم مرغ و شکر آغشته نموده و روی آن ها را با شکر دانه درشت بپوشانید. اکنون تارت را به مدت زمان 23 تا 27 دقیقه درون فر قرار داده تا طلایی رنگ گردد. پس از آن، خمیر را از درون فر خارج نموده و اجازه دهید سرد گردد. تارت انگور آماده سرو است. این خوراکی خوشمزه را با فنجانی از نوشیدنی های داغ مانند قهوه، نسکافه یا چای تازه دم میل کنید.

منبع: کجارو / کجارو / کجارو

به "انگور میوه ای مقوی؛ گوهر سلامتی و تندرستی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انگور میوه ای مقوی؛ گوهر سلامتی و تندرستی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید