طرز تهیه کیک بستنی؛ به دو روش با فر و بدون فر!
به گزارش بهترین عینک آفتابی، کیک بستنی یک دسر تابستانی عالی و خوشمزه است که به خصوص در فصل تابستان هواداران زیادی دارد. کیک بستنی ترکیبی از دو دسر پرطرفدار یعنی کیک و بستنی است و کمتر کسی پیدا میشود که از این دسر خوشمزه لذت نبرد. تهیه کیک بستنی در منزل کار بسیار ساده ای است و با کمی تغییرات میتوانید انواع کیک بستنی های خوشمزه را در منزل درست کنید! برای درست کردن کیک بستنی خوشمزه، با خبرنگاران بلاگ همراه باشید.
کیک اسفنجی شکلاتی | یک عدد |
بستنی (طعم و رنگ دلخواه) | به اندازه لازم (ماکزیمم حدود یک لیتر بستنی) |
تخم مرغ درشت (سرد- دقیقا قبل از استفاده، از یخچال خارج گردد) | سه عدد |
آرد سفید | صد و شصت و پنج گرم |
روغن مایع | یک چهارم پیمانه |
شکر | صد و بیست و پنج گرم |
پودر کاکائو | پانزده گرم |
بکینگ پودر | یک قاشق چایخوری |
شربت بار یا عسل | یک قاشق مربا خوری |
خامه صبحانه | دویست و پنجاه میلی لیتر یا یک پاکت |
شکلات تخته ای | 300 گرم |
مراحل تهیه کیک بستنی در خانه:
برای تهیه کیک بستنی، اول باید کیک رو آماده کنیم. برای این دسر هم از کیک وانیلی و هم از کیک شکلاتی میتونید بهره ببرید. کیکی که اینجا آموزش میدم، جز یکی از برترین کیک ها برای این دسر هست، چون:
- داخل این کیک از شیر یا ماست استفاده نشده و داخل فریزر حالت یخی پیدا نمیکنه.
- داخلش از شکلات آب شده یا کره استفاده نشده، بافت کیک سفت نمیشه.
طرز تهیه کیک اسفنجی (مناسب کیک بستنی):
1- بکینگ پودر و آرد سفید رو با هم مخلوط کنید و سه بار الک کنید و کنار بزارید.
2- پودر کاکائوی الک شده و روغن مایع رو مخلوط کنید، با قاشق هم بزنید تا پودر کاکائو داخل روغن کاملا حل بشه و دونه حل نشده کاکائو داخلش نمونه.
3- قالب مورد نظرتون رو چرب و آرد پاشی کنید و کف قالب، کاغذ روغنی بذارید. (البته در صورتی که نوع قالبی که استفاده میکنید، طرح دار نیست و کف قالب صاف هست)
برای مشاهده کاربردها و تفاوت های قالب های شیرینی پزی، کلیک کنید.
4- سفیده و زرده های تخم مرغ رو از هم جدا کنید و سفیده ها رو داخل ظرف تمیز و خشک و عاری از هر گونه چربی بریزین. (بهتر برای فرم دادن سفیده تخم مرغ، ترجیحا از ظرف چینی یا فلزی بهره ببرید؛ چون ظروف پلاستیکی چربی رو به خودشون جذب میکنن و باعث میشن سفیده خوب فرم نگیره)
5- با همزن آغاز به زدن سفیده تخم مرغ بکنید و سعی کنید همزن رو از یک سمت حرکت بدین تا پف سفیده نخوابه. وقتی سفیده کف کرد و بالا اومد، شکر رو به صورت بارانی و کم کم اضافه کنید.
6- با همزن بزنید با یک دست همزن رو حرکت بدین و با دست دیگه شکر رو به آرومی اضافه کنید وقتی شکر تموم شد و سفیده کاملا فرم گرفت و سفت شد، زرده های تخم مرغ رو دونه دونه اضافه کنید؛ هر کدوم رو حدود 30 ثانیه با همزن برنید تا کاملا مخلوط بشه (در صورت دلخواه در این مرحله همراه با زرده های تخم مرغ میتونید یک هشتم قاشق چایخوری وانیل هم اضافه کنید.)
7- شربت بار یا کمی عسل رو به مایه اضافه کنید و کمی بزنید تا با مواد مخلوط بشه (اختیاری).
8- مخلوط پودر کاکائو و روغن رو اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست بشه (توجه کنید بعد از اضافه کردن مخلوط کاکائو و روغن، این مخلوط ته نشین میشه و کمی طول میکشه تا با مواد مخلوط بشه و به مایه کیک رنگ بده).
9- همزن برقی رو کنار بذارین و مخلوط آرد و بکینگ پودر الک شده رو به مایه کیک اضافه کنید و با همزن دستی مخلوط کنید تا مایه کاملا یکدست بشه.(سعی کنید مخلوط کردن آرد با مواد بیشتر از20 الی 30 ثانیه طول نکشه و مواد رو بیش از حد هم نزنید.)
10- مایه کیک آماده شده رو داخل قالب چرب شده بریزین (من از قالب لوف استفاده کردم با ابعاد 12در 30 سانت) و در فر 1 80در جه سانتی گراد که از قبل گرم شده، به مدت حدود 40 دقیقه بپزین.
11-مدت زمان پخت در فرهای مختلف متفاوته. در آخر وسط کیک رو تست کنید؛ اگه خلال دندن تمیز بیرون اومد، کیک رو از فر خارج کنید و اجازه بدین داخل قالب کاملا خنک بشه. بعد از قالب خارج کنید و به آرومی کاغذ روغنی رو ازش جدا کنید.
12- بعد از آماده شدن کیک، روی کیک رو با چاقو به شکل مستطیل برش بدین (البته در صورتی که از قالب لوف استفاده میکنید برش مستطیلی ایجاد کنید؛ اگه شکل قالبتون گرد بود، برش دایره ای ایجاد کنید؛ طوری که از کناره ها حدود یک سانت فاصله داشته باشه)
13- قسمت رویی رو با چاقو جدا کنید و کنار بذارین و داخل کیک رو خالی کنید؛ این کار رو طوری انجام بدین که ضخامت یک سانت از کیک باقی بمونه.
اگر فر ندارید، کیک مخصوص کیک بستنی رو با دستور کیک قابلمه ای درست کنید!
14- وقتی داخل کیک کاملا خالی شد، داخل قالب کیک سلفون یا نایلون قرار بدین و کیک رو داخل قالب بذارین.
15- بستنی رو از فریزر خارج کنید. اجازه بدین کمی شل بشه و بعد داخل قیف بریزین.
در این مرحله باید کاملا سرعت عمل داشته باشین! چون بستنی اگه آب بشه، جذب کیک میشه و کیک حالت خمیری پیدا میکنه. پس هر جا حس کردین بستنی در حال آب شدنه، بستنی و کیک رو به فریزر انتقال بدین تا کاملا ببندن و بعد دوباره از فریزر خارج کنید و بقیه کار رو انجام بدین.
16- داخل فضای خالی کیک رو با بستنی های دلخواه پر کنید. میتونید بستنی رو با خرده میوه، شکلات چیپسی یا گردو خرد شده هم مخلوط کنید. من در اینجا بستنی وانیلی رو با مارمالاد توت فرنگی مخلوط کردم که دو رنگ بستنی داشته باشم.
17- بعد از پر کردن داخل کیک با بستنی، قسمت رویی کیک رو که با چاقو جدا نموده بودیم به حالت در پوش روی فضای پر شده با بستنی قرار بدین و فیکس کنید.
18- اضافات سلفون رو روی کیک برگردونید و روی اون رو کاملا بپوشونید تا خشک نشه و بعد کیک رو داخل فریزر بذارید.
آماده کردن گاناش برای روی کیک بستنی:
1- شکلات خرد شده رو روی حرارت بخار آب قرار بدین و مدام با قاشق هم بزنید تا آب بشه (روش بن ماری)
2- بعد خامه رو به شکلات آب شده اضافه کنید و روی حرارت بن ماری مدام مخلوط کنید تا در نهایت یکدست و صاف بشه.
3- از روی حرارت بردارین و اجازه بدین کمی از دما بیفته. بعد کیک رو از یخچال خارج کنید و گاناش رو روی کیک بریزین.
4- روی کیک رو بسته به سلیقه با انواع میوه ها، ترافل یا شکلات سفید خرد شده یا پسته خرد شده تزیین کنید.
5- کیک رو داخل فریزر بذارید و موقع سرو از فریزر در بیارین و برش بدین. به طبع بعد از خارج کردن کیک بستنی از فریزر و سرو اون باید چند دقیقه صبر کنید تا کیک و بستنی کمی به دمای محیط برسن تا خوردنش لذت بخش تر باشه!
نکات کلیدی در تهیه کیک بستنی:
- -گه میخواین سطح کیک حالت قله ای نداشته باشه و مثل سطح کیک من صاف باشه، موقع ریختن مایه کیک داخل قالب تمام مایه کیک رو از یک نقطه داخل قالب نریزین و مایه کیک رو حرکت بدین تا همه جای قالب بریزه.
- وقتی مایه کیک رو از یک نقطه داخل قالب میریزیم، تجمع هوا در اون نقطه باعث میشه اون قسمت بیشتر پف کنه و حالت قله ای داشته باشه.
- رنگ کیک بسته به نوع کاکائویی که استفاده میکنید ممکنه متفاوت باشه اگه کاکائوی مورد استفاده تون مرغوب نبود میتونید اندازهش رو تا بیست گرم افزایش بدین (من از کاکائوی هلندی استفاده کردم)
- میتونید میوه های تزئینی رو موقع سرو روی کیک بذارین تا داخل فریزر یخ نزنن.
- میتونید گاناش رو حذف کنید و کیک رو ساده نگه دارین؛ یا اینکه به جای قسمت رویی کیک (قسمت در پوش مانند) خرده های داخل کیک رو به حالت پودری روی بستنی بریزین و یا روی بستنی رو به جای کیک با انواع میوه های خرد شده پر کنید.
- وقتی کیک بستنی آماده شده رو داخل فریزر قرار میدین و باید تا موقع سرو داخل فریزر بمونه. حتما روی کیک درپوش بذارین تا بوی فریزر رو به خودش نگیره.
- کیک بستنی رو میتونید داخل قالب کمر بندی و به شکل چیزکیک هم سرو کنید. یک لایه کیک یا کراست بیسکوئیتی رو کف قالب قرار بدین و بستنی رو روی کیک یا بیسکوئیت پخش کنید و بعد روی اون گاناش بریزین و تزئین کنید
- برای گاناش روی کیک بستنی از شکلات شیری یا تلخ و یا ترکیب این دو میتونید بهره ببرید که کاملا سلیقه ای هست.
امیدواریم که از دستور این دسر خوشمزه تابستانی لذت برده باشید؛ برای مشاده سایر دستور های کیک و شیرینی پزی بهترین عینک آفتابی بلاگ، کلیک کنید.
منبع: اُکالا