این سؤالات هنوز در خصوصِ کوید-19 بی پاسخ است

به گزارش بهترین عینک آفتابی، کوید-19 برای بسیاری از افراد بیماریِ خفیفی است. اما در حدودِ 20 درصد از افراد به شدت بیمار می شوند، چرا اینطور است؟به نظر می رسد بخشی از این مسئله به شرایطِ سیستمِ ایمنی افراد مرتبط باشد و البته عواملِ ژنتیکی هم ظاهراً نقش دارند. فهمِ این مسئله می تواند از احتیاجِ افراد به مراقبت های ویژه پیشگیری کند.دانشمندان نگران هستند که با جهشِ ویروس، سیستمِ ایمنی دیگر نتواند آن را تشخیص دهد و واکسن هایی که احتمالاً برای آن فراوری می گردد، دیگر مؤثر نباشد (همان اتفاقی که برای ویروسِ آنفولانزا می افتد).

این سؤالات هنوز در خصوصِ کوید-19 بی پاسخ است

به نظر می رسد همه چیز یک قرن پیش آغاز شده است، اما فقط چند ماه است که ما از وجودِ ویروسِ کرونا مطلع شده ایم.

علی رغم، کوشش های شایانِ توجهِ دانشمندان در سراسر دنیا، هنوز خیلی چیز ها درباره ویروسِ جدیدِ کرونا نمی دانیم. تمامِ دنیا در کوشش برای کسبِ اطلاعاتِ بیشتر درباره این ویروس و بیماریِ کوید-19 است.

بعضی از بزرگترین سؤال ها به توضیحِ زیر است:

1-چه تعداد نفر با این ویروس آلوده شده اند؟

این سؤال یکی از ابتدایی ترین سؤالات و در عینِ حال یکی از مهمترین هاست.

تا به امروز صدها هزار موردِ تأیید شده در سراسر دنیا گزارش شده است؛ اما این تعداد فقط بخشی از کلِ جمعیتِ مبتلایان است. از آنجایی که تعدادِ افرادِ بی علامت - افرادی که ویروس را دارند، اما احساسِ بیماری نمی نمایند - بسیار زیاد است؛ نمی توانیم به طور قطع بگوییم که چه تعداد آلوده هستند.

فقط با آزمایشِ آنتی بادی است که می توان متوجه شد چه کسانی ویروس را در بدنِ خود دارند؛ و فقط آن هنگام است که می توانیم پیش بینی کنیم چه تعداد نفر در حالِ گسترشِ ویروس هستند.

2-این ویروس واقعاً چقدر کشنده است؟

تا زمانیکه ندانیم چند نفر با ویروس آلوده شده اند، نمی توانیم میزانِ دقیقِ کشندگی آن را اعلام کنیم. در حالِ حاضر گفته می گردد 1 درصد از افرادِ مبتلا در دنیا از ویروس فوت نموده اند. اما اگر تعدادِ افرادِ بی علامت بسیار بیشتر باشد، این میزان کمتر از این خواهد بود.

5 نشانه که می گوید سیستمِ ایمنی شما در حالِ ضعیف شدن است

چرا آلمان کمترین میزانِ مرگِ ناشی از کوید-19 در دنیا را دارد؟

چرا کرونا برای افراد دارای سابقه بیماری خطرناک تر است؟

5 راهبرد پیروز برای مهار کرونا

3-نشانه های کاملِ این بیماری چیست؟

نشانه های اصلیِ ویروسِ کرونا شاملِ سرفه خشک و تب است. گلو درد، سردرد و اسهال نیز در بعضی بیمارانِ کرونایی گزارش شده است. همچنین گزارش هایی مبنی بر از دست دادنِ حسِ بویایی در بعضی افراد وجود دارد. اما بعضی از مهمترین سؤالات که هنوز پاسخِ قطعی ندارد این است که آیا ممکن است بعضی بیماران با علائمِ سرماخوردگیِ خفیف مانند آبریزش بینی و گلو درد، دارای ویروسی کرونا باشند یا خیر؟

4-نقشِ بچه ها در گسترشِ بیماری چیست؟

بچه ها نیز می توانند ویروس را بگیرند. اما، به احتمالِ زیاد آن ها علائم خفیف از خود نشان می دهند و فقط چند مورد مرگِ بچه ها در سراسرِ دنیا گزارش شده است. بچه ها معمولاً ابر-منتشرنمایندگانِ بیماری هستند، زیرا با تعدادِ زیادی از افراد در مکان های مختلف در ارتباط هستند؛ اما هنوز تعیین نیست که نقشِ بچه ها در گسترش این بیماری تا چه اندازه است.

5-این ویروس دقیقاً از کجا آمد؟

این ویروس اواخرِ سال 2019 در ووهان در چین، جایی که چند بازارِ متراکمِ مواد غذایی وجود داشت، شیوع پیدا کرد. این ویروس به صورتِ رسمی سارس-کُ وی-2 نامیده می گردد و به ویروس هایی که خفاش ها را آلوده می نماید، مرتبط است. اما این تصور وجود دارد که ویروس توسطِ یک حیوانِ واسط از خفاش به انسان منتقل شده است. این حلقه مفقوده هنوز ناشناخته است و می تواند منبعِ آلودگی های بسیار بیشتری گردد.

6-آیا در تابستان تعدادِ مبتلایان کاهش پیدا خواهد نمود؟

سرماخوردگی و آنفولانزا در فصولِ سرد بیشتر از فصولِ گرم شایع است، اما هنوز به درستی نمی دانیم آیا گرمتر شدنِ هوا شیوعِ بیماری را کند خواهد نمود یا خیر. مشاورانِ علمیِ دولتِ انگلستان اعلام نموده اند بعید به نظر می رسد که ویروس با آغاز گرما فعالیت خود را کاهش دهد؛ حتی اگر چنین باشد، این کاهش بسیار ناچیز است.

اگر تعدادِ مبتلایان در تابستان افزایش پیدا کند، این خطر وجود دارد که در زمستان که بیمارستان ها مملو از بیمارانی است که به دلیلِ ویروس های معمولِ زمستانی بستری هستند، با افزایشِ ناگهانی بیماران روبرو شویم و کارِ رسیدگی به بیماران مشکل تر گردد.

7-چرا بعضی از افراد علائمِ شدید دارند؟

کوید-19 برای بسیاری از افراد بیماریِ خفیفی است. اما در حدودِ 20 درصد از افراد به شدت بیمار می شوند، چرا اینطور است؟

به نظر می رسد بخشی از این مسئله به شرایطِ سیستمِ ایمنی افراد مرتبط باشد و البته عواملِ ژنتیکی هم ظاهراً نقش دارند. فهمِ این مسئله می تواند از احتیاجِ افراد به مراقبت های ویژه پیشگیری کند.

8-ایمنی در برابرِ بیماری تا چه حد دوام دارد و آیا افراد ممکن است دو بار آن را بگیرند؟

حدس هایی درباره دوامِ ایمنی در برابرِ بیماری زده شده است، اما هنوز شواهد درباره آن اندک است.

به نظر می رسد افرادی که به طورِ کامل ویروس را دفع نموده اند باید ایمنیِ خوبی در بدنِ خود فراوری نموده باشند. اما از آنجایی که فقط چند ماه از شیوعِ این بیماری می گذرد، داده های بلند-مدت درباره آن بسیار کم است. شایعه هایی در این باره که افراد دوباره دچار بیماری شده اند ممکن است به این علت باشد که بدنِ آن ها به طورِ کامل از ویروس پاک نشده است.

پاسخ به این پرسش بسیار لازم است، زیرا فهمِ ما درباره اینکه در بلندمدت چه اتفاقی خواهد افتاد را افزایش می دهد.

9-آیا ویروس جهش پیدا خواهد نمود؟

ویروس ها همیشه در حالِ جهش هستند، اما در بسیاری موارد کد های ژنتیکیِ ویروس های جدید فرق چندانی با ویروس های قدیمی تر ندارد. بر اساسِ یک قانونِ کلی، ما انتظار داریم که با گذرِ زمان ویروس ها تکامل یافته و از شدتِ مرگباری آن ها کاسته گردد، اما چنین چیزی تضمین شده نیست.

دانشمندان نگران هستند که با جهشِ ویروس، سیستمِ ایمنی دیگر نتواند آن را تشخیص دهد و واکسن هایی که احتمالاً برای آن فراوری می گردد، دیگر مؤثر نباشد (همان اتفاقی که برای ویروسِ آنفولانزا می افتد).

منبع: BBC World

ترجمه: سایت بهترین عینک آفتابی

منبع: فرادید

به "این سؤالات هنوز در خصوصِ کوید-19 بی پاسخ است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "این سؤالات هنوز در خصوصِ کوید-19 بی پاسخ است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید