طرز تهیه حلیم گندم بدون گوشت و مرغ در خانه
به گزارش بهترین عینک آفتابی، حلیم نوعی صبحانه خوشمزه است که به طور سنتی با ترکیب گوشت و گندم تهیه می گردد اما اگر به هر علت نمی توانید یا منع مصرف گوشت دارید، می توانید حلیم را بدون گوشت تهیه کنید. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه حلیم گندم سنتی را مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه حلیم گندم بدون گوشت و مرغ را آنالیز خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه حلیم گندم بدون گوشت
- گندم 5 پیمانه
- کره گیاهی یا کره معمولی 3- 4 قاشق غذاخوری
- نمک و شکر به میزان لازم
- دارچین و کنجد به میزان لازم
طرز تهیه حلیم گندم بدون گوشت
1. خیساندن گندم
اولین مرحله از طرز تهیه حلیم گندم بدون گوشت این است که گندم را خوب بشویید و بعد روی آن آب بریزید و بگذارید حداقل 24 ساعت خیس بخورد. بهتر است در این مدت دو تا سه بار آب را عوض کنید تا گندم داخل آب بو نگیرد.
2. پخت گندم
اکنون در این مرحله آب و گندم خیس خورده را به یک قابلمه بزرگ روی حرارت میانه قرار دهید و اجازه دهید همراه کمی کره و به مدت 4 ساعت بپزد تا نرم گردد. فقط هر از گاهی آن را هم بزنید و در صورت احتیاج به آن آب بیشتری اضافه کنید.
3. له کردن گندم پخته
پس از پختن گندم، آن را یا با گوشت کوب برقی یا داخل غذاساز بریزید و مخلوط کنید. در نهایت بهتر است برای آن که مخلوط گندم تان کاملا یک دست باشد آن را در صافی بریزید تا اگر پوست گندم مانده بتوانید آن را از مخلوط گندم خارج کنید. در نهایت گندم از صافی رد شده را با کمی آب دوباره داخل قابلمه بزرگ برگردانید و اجازه دهید با حرارت کم قل بزند.
4. پخت حلیم
در آخرین مرحله کره را اضافه کنید و بگذارید حلیم بدون گوشت شما غلظت پیدا کند و سفت گردد. در نهایت آن را در ظرف مناسب سرو بریزید و با کنجد، دارچین و روغن تزیین کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه حلیم گندم
تهیه و پخت حلیم بدون گوشت نسبت به تهیه انواع دیگر حلیم بسیار آسان تر است. بنابراین کافی است با نکات تهیه آن خوب آشنا باشید تا حاصل کارتان هم یک حلیم خوشمزه باشد.
اضافه کردن آرد برای غلظت حلیم؛ آری یا خیر؟
دقت داشته باشید که گاهی برای غلظت بیشتر حلیم به خصوص حلیم بدون گوشت در زمان میکس گندم به آن آرد اضافه می نمایند. اما این کار لازم نیست چون باعث می شد بعد از گذشت زمان حلیم خیلی سرو گردد و اگر بخواهید حلیم را دوباره گرم کنید آن وقت مجبور خواهید شد میزان زیادی آب به آن اضافه کنید.
تهیه حلیم کاملا گیاهی
اگر گیاهخوار هستید یا می خواهید این صبحانه خوشمزه را برای شخصی گیاهخوار تهیه کنید، حتما حواستان باشد از روغن های گیاهی یا کره گیاهی در تهیه این حلیم بهره ببرید.
استفاده از شیر در تهیه حلیم بدون گوشت
در تهیه حلیم بدون گوشت می توانید برای پخت گندم به جای آب از ترکیب آب و شیر بهره ببرید تا به این ترتیب حلیم شیر بدون گوشت داشته باشید. فقط دقت داشته باشید اگر می خواهید حلیم تان کاملا مناسب افراد گیاهخوار باشد می توانید از انواع شیر گیاهی بهره ببرید.
انواع روش تهیه حلیم به شکل سنتی
همان طور که می دانید حلیم سنتی با ترکیب آرد و گوشت تهیه می گردد و برای تهیه حلیم سنتی معمولا از گوشت گردن گوسفند یا گوشت مرغ یا بوقلمون استفاده می گردد. اگر دوست دارید طرز تهیه حلیم با مرغ و طرز تهیه حلیم با بوقلمون را هم با جزییات کامل فرا بگیرد حتما به کتاب کاله مراجعه کنید.
اما سوای این ها در شهرهای مختلف ایران هم در روش تهیه و پخت حلیم تفاوت هایی وجود دارد مثلا طرز تهیه حلیم گندم اصفهانی به خاطر داشتن شیر از باقی حلیم ها متمایز است.
در کنار این روش های تهیه حلیم اگر دوست دارید حلیم تان خیلی مقوی باشد می توانید از قلم گاو یا آب قلم هم بهره ببرید. طرز تهیه حلیم با آب قلم را هم در کتاب کاله می توانید مطالعه کنید.
در ضمنً خاطرتان باشد در طرز تهیه حلیم گندم می توانید به جای گندم از بلغور گندم بهره ببرید. به این ترتیب حلیم شما سریع تر آماده می گردد.
منبع: کتاب کاله