طرز تهیه پنکیک بدون شیر ، سریع و پف دار
به گزارش بهترین عینک آفتابی، فرض کنید صبح آخر هفته است و تصمیم گرفته اید یک صبحانه متفاوت و خوشمزه بخورید. شاید قبلاً در کتاب کاله مطلب طرز تهیه پنکیک ساده را دیده باشید و حالا قصد دارید که همین صبحانه را درست کنید. چون روز تعطیل است و فرصت دارید، نیازی هم نیست به سراغ دستورهای صبحانه فوری برای روزهای پرکار بروید. پس تمام مواد اولیه را آماده نموده و بعد در یخچال را باز می کنید اما تازه یادتان می آید که دیروز شیر نخریدید. نگران نباشید! قرار است در این مطلب طرز تهیه پنکیک بدون شیر را به شما آموزش دهیم تا حتی بدون داشتن این ماده اولیه، پنکیک های پف دار و طلایی را برای صبحانه آماده کنید. پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه پنکیک بدون شیر
- آرد سفید 1 و 1/2 پیمانه
- بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
- نمک نصف قاشق چایخوری
- شکر 1 و 1/2 پیمانه
- آب ولرم 1 و 1/4 پیمانه
- تخم مرغ 1 عدد
- کره آب شده 3 قاشق غذاخوری
- عصاره وانیل 1 قاشق چایخوری
- روغن مایع به میزان لازم
طرز درست کردن پنکیک بدون شیر
1. مواد خشک را مخلوط کنید
در یک کاسه بزرگ، مواد خشک (آرد، بکینگ پودر، نمک و شکر) را ابتدا یک بار الک نموده و بعد با استفاده از چنگال یا همزن مخلوط کنید تا توده ها از بین بروند. اگر می خواهید مثل آموزشی که در طرز تهیه پنکیک شکلاتی ارائه شد، پنکیک های شما هم شکلاتی باشند کافی است به جای نصف پیمانه آرد از پودر کاکائوی نیمه شیرین بهره ببرید.
2. مایه پنکیک را درست کنید
در طرز تهیه پنکیک وگان به جای شیر گاو از جایگزین های غیرلبنی استفاده کردیم اما در این دستور پخت از هیچ نوع شیری استفاده نمی کنیم. یک حفره وسط مواد خشک باز کنید و مواد مرطوب (آب، تخم مرغ، کره ذوب شده و وانیل) را داخل آن بریزید. با چنگال یا همزن مخلوط کنید تا کاملاً یکدست گردد. البته وجود میزانی گلوله داخل مایه مسئله ای ندارد.
3. تابه را گرم کنید
یک تابه بزرگ (ترجیحاً نچسب) را روی حرارت میانه گرم کنید. کمی کره، روغن یا اسپری پخت و پز به تابه اضافه کنید.
3. پنکیک های بدون شیر را درست کنید
داخل تابه ای که از قبل گرم شده و کف آن را چرب نموده اید، یک چهارم پیمانه از خمیر را بریزید و با پشت قاشق کمی رویه آن را فشار دهید تا خمیر پخش گردد. پنکیک را تا مقدار ای بپزید تا روی آن حباب درست گردد و لبه های زیری آن طلایی گردد. آن را برگردانید و بپزید تا طرف دیگر طلایی گردد. این کار را با به جامانده خمیر تکرار کنید.
ارزش غذایی پنکیک بدون شیر
بعد از یادگیری طرز تهیه پنکیک بدون شیر بد نیست به ارزش غذایی آن هم نگاهی بیندازیم:
چربی | 4 گرم |
سدیم | 277 میلی گرم |
ویتامین آ | 129IU |
کالری | 113 کیلوکالری |
پتاسیم | 28 میلی گرم |
کلسیم | 77 میلی گرم |
کربوهیدرات | 17 گرم |
کلسترول | 25 میلی گرم |
فیبر | 1 گرم |
آهن | 1 میلی گرم |
پروتئین | 3 گرم |
قند | 2 گرم |
برترین راه سرو پنکیک
خوشمزگی پنکیک به داغ بودن آن است اما ممکن است از زمان درست کردن اولین پنکیک تا آخرین آن، پنکیک ها سرد شوند. برای سرو پنکیک بهتر است فر را روی کمترین درجه ممکن قرار دهید و بعد از درست کردن هر پنکیک، آن را داخل فر بگذارید. برای جلوگیری از چسبیدن پنکیک ها به همدیگر، بین آن ها کاغذ روغنی بگذارید.
برترین تاپینگ های پنکیک
تاپینگ پنکیک بدون شیر تفاوتی با سایر پنکیک ها ندارد اما در اینجا چند مورد از برترین تاپینگ ها را معرفی می کنیم:
- می توانید انواع میوه های فصل را همراه پنکیک میل کنید.
- موز یا آناناس تازه به همراه چیپس شکلات انتخاب بسیار خوبی برای اضافه کردن به پنکیک هستند.
- انواع مربا یا مارمالاد باعث نرم تر شدن بافت پنکیک و خوشمزه تر شدن آن می شوند.
- خامه فرم گرفته علاوه بر طعم دلنشینی که همراه پنکیک ایجاد می نماید آنها را زیباتر هم می نماید.
- اضافه کردن انواع آجیل خرد شده پنکیک را به یک وعده مقوی و پرکالری تبدیل می نماید.
- اگر از هواداران کارامل هستید با نگاهی به مطلب طرز تهیه سس کارامل حتما از این سس به عنوان تاپینگ پنکیک بهره ببرید.
- شیره افرا به عنوان یک تاپینگ کلاسیک همراه همیشگی پنکیک بوده است.
- یکی از تاپینگ های پرطرفدار پنکیک یعنی سس شکلاتی را می توانید با نگاهی به مطلب طرز تهیه سس شکلاتی درست کنید.
- اگر در پی یک صبحانه کامل و مجذوب کننده هستید می توانید پنکیک را همراه سوسیس یا بیکن میل کنید.
پنکیک رژیمی بدون شیر
پنکیک بدون شیر با وجود خوشمزه بودن شاید صبحانه مناسبی برای افراد با رژیم غذایی نباشد. به همین علت یک دستور جایگزین هم برای این گروه به اشتراک می گذاریم تا از لذت خوردن این صبحانه و میان وعده محروم نشوند. برای تهیه پنکیک بدون شیر رژیمی مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: آرد، شکر رژیمی، بکینگ پودر و نمک را الک کنید.
- مرحله دوم: 2 قاشق غذاخوری کره گیاهی را آب کنید (می توانید از روغن زیتون بدون بو هم بهره ببرید).
- مرحله سوم: 3 قاشق غذاخوری آب ولرم به کره گیاهی اضافه و خوب مخلوط کنید.
- مرحله چهارم: مواد مرطوب را به مواد خشک اضافه کنید و هم بزنید. اگر چندتایی گلوله آرد را در مایه پنکیک بدون شیر رژیمی دیدید، مسئله ای نیست.
- مرحله پنجم: پنکیک ها را مطابق دستور پخت اصلی سرخ کنید.
می توانید از شیره توت یا عسل به عنوان تاپینگ این پنکیک ها بهره ببرید.
پنکیک را چطور نگهداری کنیم؟
پنکیک های خنک شده را می توان در ظرف دربسته یا کیسه های وکیوم در یخچال تا 4 روز نگهداری کرد. بعلاوه می توان آن ها را بین کاغذ روغنی قرار داد و داخل کیسه پلاستیکی در فریزر به مدت 3 ماه نگهداری کرد.
منبع: کتاب کاله