چگونه برنامه های مخفی را در دستگاه اندرویدی خود پیدا کنید؟
به گزارش بهترین عینک آفتابی، در گوشی های هوشمند برنامه های زیادی را می بینید اما از طرفی همین دستگاه ها می توانند بسیاری از برنامه ها را از کانون توجه شما دور نگه دارند؛ بنابراین اگر می خواهید به برنامه های مخفی در اندروید دسترسی داشته باشید، از راه های مختلفی می توانید این کار را انجام دهید.
پیدا کردن برنامه های مخفی به وسیله تنظیمات
منوی تنظیمات در اندروید به مقدار ای پیچیده است که اغلب برای دسترسی به ویژگی های پنهان آن باید عبارت مشخصی را در تنظیمات جست وجو کنید یا از ابزارهایی مانند برنامه تنظیمات گوگل بهره ببرید. بنابراین، این اولین جایی است که می توان در پی پاسخ این پرسش بود که چگونه برنامه های مخفی را در گوشی خود پیدا کنم؟
با توجه به اینکه که هر دستگاه لیست کاملی از اپلیکیشن های خود دارد، خوب است که با مراحل اولیه نمایش آن آشنا شوید. ابتدا روی نماد تنظیمات در صفحه اصلی یا لیست برنامه ها ضربه بزنید و برنامه ها (Apps) را از منو انتخاب کنید. اگر همه چیز در دستگاه شما متفاوت به نظر می رسد، فقط بدانید که باید به سراغ بخشی بروید که تنظیمات برنامه های تلفن شما را نشان می دهد.
سپس اگر لیست کامل در ابتدا دیده نمی گردد، باید به گزینه تماشا همه برنامه ها (See all apps) دسترسی داشته باشید. روی آن ضربه بزنید تا همه برنامه های موجود در دستگاه خود را ببینید. برای کاوش در محتویات دستگاه، کافیست در میان برنامه هایی که لیسته شده اند، پیمایش کنید.
اگر شما، کاربر دیگری یا تنظیمات اتوماتیک دستگاه، برنامه ها را غیرفعال و پنهان نموده اید، باید گزینه ای را هم پیدا کنید که فقط این برنامه ها را ببینید. در پی دکمه همه برنامه ها (All apps) بگردید. با ضربه زدن روی آن یک منوی کشویی باز می گردد که می تواند برنامه های غیرفعال شده را به شما نشان دهد.
یافتن برنامه های مخفی با دسترسی ویژه
در منوی برنامه های خود، گزینه ای با عنوان دسترسی ویژه به برنامه ها (Special app access) پیدا خواهید کرد. در اینجا، برنامه های شما بر اساس مجوزهایی که در تلفن شما دارند، از هم جدا می شوند.
برای نمونه اگر وارد دسترسی به همه فایل ها شوید، همه برنامه هایی را که می توانند از فایل های دیجیتال شما استفاده نمایند، به شما نشان می دهد. می توانید برنامه ها را بر اساس دسترسی به تصاویر، نوتیفیکیشن ها، خدمات یاریی VR، کنترل Wi-Fi و موارد دیگر فیلتر کنید.
این یک راه عالی برای محدود کردن انواع برنامه هایی است که در پی آن ها هستید، و شیوه یافتن برنامه های مخفی در اندروید را مفیدتر می نماید.
یافتن برنامه های مخفی در پوشه های لیست اپلیکیشن ها
همچنان که دستگاه های اندرویدی تکامل پیدا می نمایند، برای مدیریت محتوای مورد نظر شما هم راه های بهتری ارائه می دهند. سازندگان مختلف سخت افزار و نرم افزار، راهکارهای گوناگونی را برای مخفی و مرتب کردن برنامه ها در اندروید ارائه می نمایند، اما همه آنها یک چیز مشترک دارند: صفحه برنامه ها. این صفحه، لیست قابل پیمایش برنامه هاست که با کشیدن انگشت به بالا در صفحه اصلی تلفن خود آن را خواهید دید.
در بعضی از دستگاه های اندرویدی به وسیله منوی این بخش می توانید برنامه های مخفی را آشکار کنید. این منو معمولا با نماد سه نقطه یا چرخ دنده دیده می گردد. دستگاه های دیگر دارای ویژگی های جایگزین مانند پوشه ها هستند. برای استفاده از این ویژگی، باید منو را باز کنید، ساخت پوشه (Create folder) را انتخاب، عنوانی را تایپ کنید و سپس برنامه ها را برای گروه بندی انتخاب کنید.
هنگام جست وجوی برنامه های مخفی، مطمئن شوید که پوشه ها را آنالیز می کنید، چون آن ها می توانند برنامه هایی که درون خود دارند را پنهان نمایند. بنابراین، یافتن برنامه های مخفی در دستگاه اندرویدی می تواند به سادگی یک نگاه دقیق تر باشد.
یافتن برنامه های مخفی به وسیله مدیر فایل
راه دیگر برای غربال کردن برنامه های موجود در گوشی، استفاده از مدیر فایل است. همه دستگاه های اندرویدی باید این ویژگی را تقریبا با یک شکل و معمولا با برچسب فایل ها (Files) همراه داشته باشند.
روی نماد مدیر فایل ضربه بزنید تا لیستی از دسته ها و ابزارها باز گردد. به برنامه ها (Apps) بروید تا همه برنامه های نصب شده روی دستگاه خود را به همراه هر فایل APK (بسته نصبی اندروید) موجود ببینید. علاوه بر نمایش برنامه های پنهان و فراموش شده، می توانید از اینجا هر کدام را مدیریت کنید و برای نمونه اشتراک گذاری کنید یا حذف نمایید.
با این حال، اپلیکیشن مدیر فایل، همواره برنامه های سیستمی را که بخشی از عملنمودهای اساسی دستگاه هستند، نمایش نمی دهد. به عبارت دیگر، تنها در صورتی به فایل منیجر خود مراجعه کنید که می خواهید برنامه های مخفی را که قبلا دانلود نموده اید، پیدا کنید.
یکی دیگر از ویژگی هایی که باید در نظر داشت، گزینه پوشه امن (Safe folder) در بسیاری از نرم افزارهای مدیریت فایل است. این یک مکان امن برای ذخیره فایل هاست و برای باز کردن قفل به یک پین یا الگو احتیاج دارد. این پوشه معمولا زیاد مرتبط با اپلیکیشن ها نیست اما جای خوبی برای جست وجوی داده های مخفی و در عین حال کاوش در گوشه و کنار موجود در دستگاه های اندرویدی است.
اگر برنامه مدیر فایلی که از قبل دارید با احتیاجهای شما مطابقت ندارد، همواره می توانید یک فایل منیجر بهتر دانلود کنید. برنامه هایی مانند Google Files یا Cx File Explorer را امتحان کنید تا از رابط تمیزتر، سازماندهی روان تر فایل ها و جزئیات بیشتر در خصوص برنامه های فعال و مخفی گوشی خود بهره مند شوید.
پیدا کردن برنامه های مخفی با یک لانچر تازه
اگر طرح بندی سیستم اندروید فعلی تان را دوست ندارید، می توانید لانچر دیگری را متناسب با روند کاری خود نصب کنید. هرچند نگرانی های ایمنی هم در خصوص بعضی از لانچرهای اندروید شخص ثالث وجود دارد، برنامه هایی مانند Microsoft Launcher و Nova Launcher از برترین های موجود در فروشگاه گوگل پلی هستند.
برای مثال نرم افزار مایکروسافت را در نظر بگیرید. این برنامه یک برگه برنامه های مخفی به کشوی برنامه های شما اضافه می نماید، جدیدترین برنامه های دستگاه را نمایش می دهد و به شما امکان می دهد تا طرح بندی آن ها را از یک شبکه عمودی یا افقی به صورت یک لیست حروف الفبایی تنظیم کنید.
حتی از تنظیمات برنامه های مخفی خود می توانید یک گذرواژه انتخاب کنید، دسترسی سریع به برنامه ها را به وسیله یک داک ویژه تنظیم کنید و آن ها را در نتایج جست وجو قابل مشاهده کنید. به عبارت دیگر، می توانید فایل های مخفی را ایمن نگه دارید و از گم شدن آن ها جلوگیری کنید.
در نتیجه خوب است که به برترین لانچرهای اندروید برای هر دستگاه نگاهی بیندازید و آنالیز کنید که کدام یک در شناسایی برنامه ها و فایل های مخفی کارآمدتر هستند.
یافتن اپلیکیشن های پنهان در برنامه های پنهان کار
کاربران اندروید می توانند چیزهای بیشتری را نسبت به برنامه های موجود در دستگاه ها خود مخفی نمایند، بنابراین مهم است که از روش های مختلفی که افراد می توانند مطالب را مخفی نگه دارند، مطلع باشید. برنامه های مخفی نماینده یا پنهان کار، روشی محبوب برای مخفی کردن عکس های خصوصی یا اسناد و اطلاعات شخصی در اندروید هستند.
یک نمونه عالی اپلیکیشن Calculator Photo Vault است، که هر کاری را که یک ماشین حساب باید انجام دهد، انجام می دهد و در عین حال یک محل ذخیره بسیار مفید را به همراه چندین ابزار امنیتی در اختیار کاربر می گذارد. برای مثال می توانید از تصاویر، ویدیوها و فایل های مخفی خود در پشت نماد مبدل، به همراه رمز عبور و امکان ثبت سلفی مزاحم برای تماشا چهره فردی که کوشش نموده قفل گوشی شما را باز کند، محافظت کنید.
نرم افزار پنهان کار بر جست وجوی شما در پی برنامه های مخفی هم اثر می گذارد. حتی اگر از تمام روش های بالا بهره ببرید، به احتمال زیاد نماد ماشین حساب را کاملا نادیده می گیرید. مقابله با این چالش، فقط به مقدار مطلعی شما در این زمینه مرتبط می گردد. باید در خصوص طیف وسیعی از برنامه های تلفن همراه در اطراف به روز باشید و برنامه های خاصی را که به عنوان مخزن مخفی عمل می نمایند، در نظر داشته باشید.
اکنون که می دانید چگونه برنامه های مخفی را در دستگاه های اندرویدی به کارآمدترین روش ها پیدا کنید، مهم است که بدانید چرا در وهله اول مردم داده ها را پنهان می نمایند. والدین می خواهند فرزندشان را از استفاده از برنامه های پرخطر باز دارند، در حالی که یک وکیل ممکن است اطلاعات حساس را پنهان کند.
می توانید از این ترفندهای اندروید برای کشف برنامه ها و فایل های قدیمی خود هم بهره ببرید. بنابراین، دقیق تر فکر کردن به یادآوری اینکه چه زمانی و چرا آن ها را در آنجا قرار داده اید و بعلاوه در تصمیم گیری برای حفظ یا پاک کردن آن ها یاری می نماید.
منبع: Make Use Of
منبع: دیجیکالا مگ