انتقاد تند انجمن فولاد از شرکت بورس کالا

به گزارش بهترین عینک آفتابی، انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در نامه ای انتقادی به مدیرعامل شرکت بورس کالا ایران، ضمن ابراز اعتراض شدید خود نسبت به رویه اخیر این شرکت در مواجهه با واحدهای تولیدی و تشکل های صنفی، ادعا کرد که بورس کالا به لحاظ عدم اطلاع رسانی کارشناسی و در شأن واحدهای تولیدی و همچنین عدم تعامل مناسب با تشکل های صنفی، یکی ازتاریک ترین دوران خود را سپری می کند.

انتقاد تند انجمن فولاد از شرکت بورس کالا

به گزارش بهترین عینک آفتابی، انجمن فولاد در این نامه با طرح پرسش هایی در رابطه با شیوه مشخص قیمت پایه عرضه محصولات زنجیره فولاد در بورس کالا، خواستار پاسخ صریح این سازمان (بورس کالا) به این پرسش ها شده است.

این تشکل صنفی به نارضایتی بخش خصوصی از عملکرد بورس کالا اشاره کرده و پرسیده است که آیا بورس کالا به جای اینکه سازمانی مستقل برای به هم رسانی و تعادل عرضه و تقاضا وکشف قیمت واقعی باشد، به ابزاری در راستای قیمت گذاری دستوری نوین تبدیل شده است؟

در متن نامه سید رسول خلیفه سلطانی- دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران- به نمایندگی از انجمن خطاب فولاد به حامد سلطانی نژاد- مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران- آمده است:

پیرو نامه شماره 861/ص/00 مورخ 18 آبان 1400 که برخلاف رویکرد تعاملی سابق، متاسفانه هیچ پاسخی از سوی آن شرکت به این انجمن واصل نشده است و از آنجا که بورس کالا که می بایست در شفافیت و تعامل حداکثر پیش رو باشد، در شرایط فعلی به لحاظ عدم اطلاع رسانی کارشناسی و درشأن واحدهای تولیدی و همچنین عدم تعامل مناسب با تشکل های صنفی، یکی از تاریک ترین دوران خود را سپری می کند و با عنایت به اینکه متاسفانه در رویکرد وزارت تازه صمت، جلسات مشورتی کمیته تخصصی فولاد با حضور بورس کالا و تشکل های صنفی برگزار نگردیده است، خواهشمند است در راستای مواد 2 و 3 قانون بهبود محیط کسب و کار در جهت روشن شدن ابهامات فعلی در عملکرد بورس کالا به سوالات زیر پاسخ فرمایید:

1- نحوه مشخص قیمت پایه شمش و محصولات فولادی، آهن اسفنجی، کنسانتره و گندله سنگ آهن چگونه است؟ چه مرجعی و متشکل از چه اشخاصی این قیمت ها را تایید کرده اند؟ از چه مراجعی در این خصوص مشورت گرفته می گردد؟

2- آیا بر اساس مقررات بالا دستی ناظر بر عرضه در بورس کالا، مشخص قیمت پایه در اختیار عرضه کننده نیست؟ در رویه فعلی بورس کالا، جایگاه عرضه کننده در مشخص قیمت پایه چگونه تعریف شده است؟

3- آیا در مشخص قیمت پایه شمش و محصولات فولادی، بقای شرکت های کوچک و میانه و لزوم تداوم تولید آن ها در نظر گرفته می گردد یا صرفا آسان ترین راهکارها مبتنی بر قیمت های جهانی مد نظر قرار می گیرد؟ به طور مثال با کدام فرمول محاسباتی، یک تولیدکننده شمش می تواند با آهن اسفنجی حدود 9000 تومانی، شمش 12 هزار تومانی (کمتر از قیمت قراضه) عرضه کند؟

4- با چه استدلالی برای قیمت شمش و محصولات فولادی حداکثر قیمت پایه مشخص می گردد اما هیچ حداقلی برای آن (با توجه به بهای تمام شده تولیدعرضه کنندگان کوچک تر) مشخص نمی گردد؟

5- ویژگی های فیزیکی و آنالیز شیمیایی استاندارد (یا توافق شده) برای هر محصول از زنجیره فولاد چگونه و بر چه اساسی مشخص می گردد؟

در پایان ضمن ابراز تاسف از اینکه رویکرد مثبت و تعاملی آن شرکت در طول سال های متمادی فعالیت، طی یک سال اخیر جای خود را به کم توجهی به نظرات بخش خصوصی و عدم مشورت مستمر با تشکل ها داده است و پیامدهای آن از جمله مشخص غیر شفاف و غیر منصفانه فرمول قیمت های پایه و تغییرات مستمر آن، عدم به روزرسانی و انعطاف لازم در مقررات بورس کالا در خصوص تضامین، تسویه و ... با وجود گسترده تر شدن فعالیت های آن و توجه نکردن به تنوع روش های تولید و تجارت در شرکت های مختلف برای عرضه و معامله در بورس کالا به وضوح قابل مشاهده است و موجب نارضایتی بخش خصوصی از عملکرد بورس کالا شده است؛ لذا خواهشمند است ضمن پاسخ به سوالات فوق، صراحتا مشخص فرمایید که آیا بورس کالا مقرر است سازمانی مستقل برای به هم رسانی و تعادل عرضه و تقاضا و کشف قیمت واقعی باشد یا ابزار دولت در قیمت گذاری دستوری نوین؟ یا اساسا قرار است بورس کالا نقش سیاست گذار در تنظیم بازار فولاد را ایفا کند؟

رونوشت این نامه برای اعضای هیات مدیره شرکت بورس کالای ایران جهت استحضار و صدور دستورات مقتضی ارسال شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "انتقاد تند انجمن فولاد از شرکت بورس کالا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انتقاد تند انجمن فولاد از شرکت بورس کالا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید