تله های نانویی کرونا ویروس را به دام می اندازد!
به گزارش بهترین عینک آفتابی، پژوهشگران دام نانویی ساختند که ویروس کرونا را گیر انداخته و به سیستم ایمنی بدن یاری می نماید تا ویروس کرونا را به سرعت از بین ببرد.
به گزارش گروه فناوری بهترین عینک آفتابی، محققان دانشکده مهندسی مولکول پریتزکر (PME) در دانشگاه شیکاگو یک روش کاملاً جدید برای مقابله با ویروس کرونا طراحی نموده اند. آن ها تله نانویی ساختند که می تواند ویروس را به دام اندازد.
این تله های نانو با تقلید از سلول های هدف، ویروس را جذب می نمایند. وقتی ویروس به تله های نانویی متصل می گردد، تله ها ویروس را از سلول های دیگر جدا می نمایند و برای تخریب، آن ها را در اختیار سیستم ایمنی بدن قرار می دهند.
از نظر تئوری، این نانولوله ها همچنین می توانند برای انواع مختلف ویروس ها مورد استفاده قرار گیرند که منجر به یک روش بالقوه جدید برای جلوگیری از گسترش ویروس می گردد. اگرچه این روش درمانی در مراحل اولیه آزمایش است، اما محققان تصور می نمایند که می تواند آن را به گونه ای توسعه دهند که به وسیله اسپری بینی تجویز گردد.
نتایج این پروژه در قالب مقاله ای در نشریه Matter منتشر شده است.
آست از محققان این پروژه می گوید: از زمان شیوع ویروس کرونا، تیم تحقیقاتی ما در حال توسعه این روش جدید برای درمان کووید 19 است.
پروفسور جون هوانگ از محققان دیگر این پروژه می گوید: ما آزمایش های سختگیرانه ای را انجام داده ایم تا اثبات کنیم این نانوتله ها کار می نمایند و از پتانسیل تله های نانو بسیار هیجان زده هستیم.
برای طراحی تله های نانو، این تیم تحقیقاتی ساز و کار ویروس SARS-CoV-2 را برای اتصال به سلول ها مورد استفاده قرار دادند و روی پروتئین های ACE 2 متمرکز شدند.
آن ها برای ایجاد دامی که بتواند مشابه اتصال ویروس به سلول، به ویروس متصل گردد، نانوذرات با تراکم بالای پروتئین های ACE 2 را در سطح خود طراحی کردند. به همین ترتیب، آن ها نانوذرات دیگری را با آنتی بادی های خنثی نماینده روی سطح خود طراحی کردند، آنتی بادی که می تواند ویروس کرونا را از بین ببرد.
هم از پروتئین های ACE 2 و هم از آنتی بادی های خنثی نماینده در درمان کرونا استفاده شده است، اما محققان با اتصال آن ها به نانوذرات، سیستم قوی تری را برای به دام انداختن و از بین بردن ویروس ایجاد کردند.
قطر این نانوذرات از پلیمر ها و فسفولیپید های مورد تایید FDA بوده و حدود 500 نانومتر است. ابعاد این نانوذرات بسیار کوچکتر از سلول بوده و این بدان معناست که تله های نانو می توانند به مناطق بیشتری در بدن برسند و به طور موثرتری ویروس را به دام بی اندازند.
محققان ایمنی، این فناوری را در مدل موش آزمایش کردند و هیچ سمیتی مشاهده نکردند. آن ها سپس نانوتله ها را در برابر شبه ویروس، یک مدل ضعیف شده از ویروسی اصلی که تکثیر نمی گردد، در سلول های ریه انسان در محیط کشت بافت آزمایش کردند و دریافتند که آن ها به طور کامل ورود به سلول ها را مسدود می نمایند.
هنگامی که شبه ویروس در دام افتاد، که در آزمایش های حدود 10 دقیقه پس از تزریق این اتفاق رخ داد، نانوذرات از مولکولی استفاده کردند که ماکروفاژ های بدن را فرا می خواند تا دام های نانویی را غوطه ور و تخریب کند. ماکروفاژ ها به طور کلی نانوذرات درون بدن را می خورند، اما مولکول نانودام این فرایند را تسریع می نماید. نانوذرات ظرف 48 ساعت پاک و تخریب شدند.
لازم به ذکر است؛ این تراشه های نانویی را می توان در یک فریزر استاندارد نگهداری کرد و در نهایت می توان به وسیله اسپری داخل بینی آن را مورد استفاده قرار داد.
منبع: خبرگزاری دانشجو