شرط نهایی ایران برای توافق ، جزئیات گفتگوی امیر عبداللهیان با بورل پس از پایان مذاکرات در وین

به گزارش بهترین عینک آفتابی، وزیر امور خارجه در گفت وگوی تلفنی با مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شرح داد: توافق نهایی باید تأمین کننده حقوق و منافع ملت ایران باشد.

شرط نهایی ایران برای توافق ، جزئیات گفتگوی امیر عبداللهیان با بورل پس از پایان مذاکرات در وین

به گزارش بهترین عینک آفتابی آنلاین، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عصر امروز (دوشنبه) در تماس تلفنی با جوزپ بورل مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، با وی در خصوص تحولات دور نو گفت وگوهای رفع تحریم در وین به بحث و مصاحبه پرداخت.

دور نو مذاکرات رفع تحریم ها در وین از روز پنجشنبه 13 مرداد ماه در مرکز اتریش آغاز شد و با خاتمه این دور از گفت وگوها، هیأت مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران امشب به تهران بازمی شود. همچنین اعلام شد رایزنی ها و تماس ها با هماهنگ کننده و طرف های دیگر ادامه خواهد داشت.

وزیر امور خارجه کشورمان در این تماس با تأکید بر اینکه هیأت مذاکره کننده ایرانی با اراده و جدیت برای دستیابی به توافق در وین حضور داشته و ایده های سازنده ای را برای حل و فصل موضوعات به جای مانده ارائه داد، گفت: دیدگاه ها و ملاحظات جمهوری اسلامی ایران درباره ایده های ارائه شده از سوی انریکه مورا به وی منتقل شده است و انتظار می رود همه طرف ها برای دستیابی به متن نهایی توافق از خود اراده و جدیت نشان دهند.

امیرعبداللهیان ضمن تمجید از تلاش های هماهنگ کننده جهت تسهیل دستیابی به توافق، شرح داد که توافق نهایی باید تأمین کننده حقوق و منافع ملت ایران بوده و رفع پایدار موثر تحریم ها را تضمین کند.

جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم در این مصاحبهی تلفنی گفت: معتقدم در دور اخیر مصاحبههای وین، پیشرفت نسبی حاصل شده است. ارزیابی من از این مرحله مذاکرات مثبت است. ما بعنوان هماهنگ کننده به تلاش های خود برای نزدیک تر کردن دیدگاه ها تا رسیدن به نتیجه خوب برای همه طرف ها ادامه خواهیم داد.

امیرعبداللهیان هم در خاتمه ابراز امیدواری کرد که با واقع بینی و اجتناب از اتخاذ مواضع غیرسازنده، به خصوص از سوی آمریکا، جهت دستیابی به توافق هموار شود.

امیرعبداللهیان همچنین در پستی اینستاگرامی در خصوص مصاحبهی تلفنی عصر امروز با جوزپ بورل نوشت: امروز در تماس تلفنی با جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در خصوص تحولات دور تازه گفت وگوهای رفع تحریم در وین مصاحبه کردم. به آقای بورل تاکید کردم هیأت مذاکره کننده ایرانی با اراده و جدیت برای دستیابی به توافق در وین حضور داشته و ایده های سازنده ای را برای حل و فصل موضوعات به جای مانده ارائه داده است. دیدگاه ها و ملاحظات ایران درباره ایده های ارائه شده از سوی انریکه مورا، به وی منتقل شده است و انتظار می رود همه طرف ها برای دستیابی به متن نهایی توافق از خود اراده و جدیت نشان دهند.

وی اضافه کرد: همچنین ضمن تمجید از تلاش های هماهنگ کننده جهت تسهیل دستیابی به توافق، به ایشان یادآوری کردم که توافق نهایی باید تأمین کننده حقوق و منافع ملت ایران بوده و رفع پایدار موثر تحریم ها را تضمین کند. آقای بورل معتقد بود در دور اخیر مصاحبههای وین، پیشرفت نسبی حاصل شده است و ارزیابی اش از این مرحله مذاکرات مثبت بود. آقای بورل گفت بعنوان هماهنگ کننده به تلاش های خود برای نزدیک تر کردن دیدگاه ها تا رسیدن به نتیجه خوب برای همه طرفها ادامه خواهد داد. در خاتمه به ایشان گفتم امیدوارم که با واقع بینی و اجتناب از اتخاذ مواضع غیرسازنده، به خصوص از سوی آمریکا، جهت دستیابی به توافق هموار شود.

پیش از این یک مقام ارشد وزارت خارجه با بیان اینکه انریکه مورا معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده گفت وگوها امروز (دوشنبه) 17 مرداد ماه چند ایده درباره برخی موضوعات به جای مانده به طرف ها ارائه داد، گفت: پاسخ و ملاحظات اولیه خود را منتقل کرده اما نیازمند بررسی جامع است و نظرات و ملاحظات تکمیلی خود را به مورا و سایر طرف ها منتقل خواهیم کرد.

دور نو مذاکرات از روز پنجشنبه 13 مرداد ماه در شهر وین آغاز شد. به همین منظور علی باقری صبح پنجشنبه در ٰرأس هیأتی برای شرکت در دور نو مذاکرات رفع تحریم ها وارد شهر وین شد و از آن زمان رایزنی هایی را با هیأت های روسیه، چین و اتحادیه اروپا در وین انجام داد. گفتنی است، مذاکره کنندگان ارشد سه کشور اروپایی در وین حضور ندارند و کارشناسان آن ها گفت وگوها را دنبال کردند.

منبع: همشهری آنلاین

به "شرط نهایی ایران برای توافق ، جزئیات گفتگوی امیر عبداللهیان با بورل پس از پایان مذاکرات در وین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شرط نهایی ایران برای توافق ، جزئیات گفتگوی امیر عبداللهیان با بورل پس از پایان مذاکرات در وین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید