طرز تهیه سوهان کنجدی
به گزارش بهترین عینک آفتابی، برای مدیترانه ای ها، دانه کنجد جزیی جدا نشدنی از سبد غذایی است. دانه ای چرب و مغذی که طعم فوق العاده و خواص فراوانش، آن را به همراه همیشگی غذاهای ساکنان سرزمین های شرقی و مدیترانه ای تبدیل نموده است. سوهان کنجدی که علاوه بر این دانه پرخاصیت، مواد مغذی مانند عسل و چهارمغز را هم در خود دارد، می تواند یک میان وعده غنی برای روزهای سرد زمستان باشد. در ادامه این مطلب، طرز تهیه این سوهان انرژی بخش را خواهید خواند.
مواد لازم برای تهیه سوهان کنجدی
- روغن مایع یک ونیم پیمانه
- شکر یک پیمانه
- عسل یک قاشق غذاخوری
- آب یک ونیم پیمانه
- گلاب نصف پیمانه
- کنجد یک ونیم پیمانه
- چهار مغز نصف فنجان (خرد شده)
طرز تهیه سوهان کنجدی
مرحله اول
آب، روغن و گلاب رو در یک شیرجوش یا قابلمه نچسب مخلوط کنید و شکر را به آن اضافه کنید. شعله اجاق را روی حرارت ملایم روشن کنید و سپس عسل را به ترکیب اضافه کنید.
مرحله دوم
صبر کنید تا مخلوط به آرامی به جوش بیاید و با همان حرارت ملایم قل بزند. یادتان نرود که شعله اجاق باید کاملا ملایم باشد.
مرحله سوم
در زمانی که مواد مخلوط شده در حال جوش زدن و قوام آمدن هستند، به هیچ عنوان آنها را هم نزنید و تنها هر چند دقیقه یکبار، با تکان ملایم شیرجوش به شکل دورانی، آنها را مخلوط کنید.
مرحله چهارم
حدود 15 تا 20 دقیقه برای آماده شدن شربت عسلی و کاراملی رنگ شدن آن به زمان احتیاج دارید.
مرحله پنجم
کنجد خام را در یک تابه بریزید و با حرارت ملایم تفت دهید. کافی است تا کمی رنگ کنجد تغییر کند و بوی خامی آن گرفته گردد. اگر از مغزهای دیگر هم برای تهیه سوهان استفاده می کنید، همراه با کنجد آنها را هم کمی تفت دهید. اما نه آنقدر که برشته شوند.
مرحله ششم
حالا کنجدها و مغزها را به شربتی که روی حرارت واقع شده است اضافه کنید و مخلوط را به آرامی هم بزنید تا کنجدها هم رنگ کاراملی به خود بگیرند. برای اینکه کنجدها و مواد دیگر با هم خوب مخلوط شوند، حدودا 3 دقیقه زمان احتیاج خواهید داشت؛ پس اصلا عجله نکنید.
مرحله هفتم
کف یک سینی را چرب کنید یا اینکه یک لایه کاغذ روغنی را در ظرف قرار دهید. سوهان ها را با قاشق به صورت سکه ای در سینی بریزید یا اینکه یکدست آنها را در سطح سینی پخش نموده، با پشت قاشق کمی فشار دهید و بعد از سفت شدن، آنها را به تکه های کوچکتر تقسیم کنید.
سوهان کنجدی آماده شده را در ظرف در بسته و در جای خشک و خنک قرار دهید تا دوره ماندگاری طولانی تری داشته باشند.
منبع: کتاب کاله