معرفی انواع پنیر پیتزا و فست فود؛ کشدار و لذیذ
به گزارش بهترین عینک آفتابی، پنیر، روح اصلی یک پیتزای خوشمزه و لذیذ به شمار می رود. با انتخاب درست نوع پنیر می توان طعم، بافت و ظاهر پیتزا را به سطح بالاتری ارتقا داد. در این مقاله، ضمن معرفی انواع پنیر پیتزا و فست فود، ویژگی های هر کدام از جمله طعم، بافت، روش فراوری و کاربرد هر یک را آنالیز می کنیم تا بتوانیم انتخاب بهتری برای درست کردن یک پیتزای خانگی خوشمزه داشته باشیم.
آنالیز 10 مدل از انواع پنیر پیتزا و فست فود موجود در جهان
عوامل زیادی در تهیه یک پیتزای خوشمزه و لذیذ نقش دارند، اما راز اصلی طعم شگفت انگیز آن در انتخاب نوع پنیر پیتزا نهفته است. در ادامه به آنالیز انواع پنیر پیتزا می پردازیم تا ببینیم کدام پنیرها برترین ظاهر و طعم را به پیتزای شما می دهند.
پنیر موزارلا
پنیر موزارلا یکی از محبوب ترین و برترین گزینه ها برای پیتزاست. این پنیر با بافت خامه ای و طعم منحصربه فرد خود، طعم جدیدی به پیتزا می بخشد. سنتی ترین نوع موزارلا با شیر بوفالو تهیه می شود، اما می توان از انواع تهیه شده با شیر گاو نیز استفاده کرد. ترکیب پنیر موزارلا با موادی مثل گوجه فرنگی، پپرونی، ریحان، سالامی و زیتون، انتخاب مناسبی برای پیتزاست.
پنیر موزارلا انواع متفاوتی دارد که هر کدام کاربردهای خاص خودشان را در غذاهای گوناگون دارند. از انواع پنیر موزارلا می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- دلمه موزارلا: دلمه موزارلا که پایه و اساس تهیه انواع پنیرهای موزارلا به شمار می رود، بافتی شنماینده و نرم دارد. این نوع پنیر موزارلا به سختی در بازار یافت می شود و یا باید خودتان آن را درست کنید یا سفری به ایتالیا داشته باشید تا آن را پیدا کنید.
- موزارلای تازه: موزارلای تازه به وسیله حرارت دادن دلمه پنیر و افزودن نمک به آن حاصل می شود. موزارلای تازه بافتی نرم و کشدار دارد و معمولاً به صورت توپ هایی با اندازه های متفاوت در بازار عرضه می شود. این نوع پنیر متداول ترین نوع موزارلا در بازار است.
- اوالین (Ovoline): اوالین یک نوع کوچک تر از موزارلای معمولی است که به شکل تخم مرغ در می آید. اندازه کوچک اوالین باعث می شود کاربردهای متنوعی در سالادها، سوسیس و ماکارونی و سایر غذاها داشته باشد.
- باکونچینی (Bocconcini): باکونچینی یا موزارلای لقمه ای، به لحاظ اندازه کوچک و قابلیت برش پذیری، گزینه مناسبی برای استفاده در پاستا و انواع سالادهای سرد است. طعم و بافت مناسب باکونچینی، کاربرد این محصول پنیری را توسعه داده است.
- پرلین (Perline): پرلین کوچکترین و خوش طعم ترین نوع توپک های موزارلا به شمار می رود، از این رو معمولا همراه غذاهای گرم و سوپ ها مورد استفاده قرار می گیرد.
- موزارلا دی بوفالا (Di Bufala): دی بوفلا یکی دیگر از انواع پنیر موزارلا است که با شیر بوفالوهای منطقه ها خاصی از ایتالیا تهیه می شود. این نوع موزارلا نسبت به دیگر پنیرهای موزارلا که با شیر گاو تهیه می شوند، دو برابر چربی بیشتر، طعمی شیرین تر داشته و بافتی کره ای تر دارد.
- بوراتا (Burrata): یکی از خاص ترین انواع پنیر موزارلا بوراتا است که در واقع پوسته ای از جنس موزارلا است که با خامه موزارلا یا مواد نرم جا مانده از فرایند تهیه پنیر پر شده است.
- استراچیاتلا (Stracciatella): استراچیاتلا در واقع همان مواد نرم به جا مانده از فرایند تهیه پنیر است که حالتی کشسانی و خامه ای دارد و بسیار هم خوشمزه است. این نوع پنیر موزارلا را می توانید مثل پنیر خامه ای روی نان بمالید یا آن را درون سوپ هایی مانند سوپ قارچ بریزید.
- موزارلای رنده شده: موزارلای از پیش رنده شده، یکی از انواع پنیر موزارلا است که به علت نیمه-چرب بودن شکل خود را حفظ می نماید و به آسانی رنده می شود. وقتی صحبت از برترین پنیرها برای آب کردن روی غذا باشد، پنیری بهتر از موزارلای رنده شده پیدا نخواهید کرد.
- موزارلای دودی: هر موزارلایی با هر شکل و ابعاد و ساختاری را می توان دودی کرد و از طعم بی نظیری که به آن افزوده می شود لذت برد. برای دودی کردن موزارلا معمولا از چوب هیکوری (نوعی درخت آمریکایی) و چوب گیلاس استفاده می شود و مهم ترین مساله این است که حرارت آنقدری باشد که پنیر را آب نکند.
پنیر رومانو
پنیر پکورینو رومانو یکی از انواع پنیر ایتالیایی است که از شیر گوسفند درست می شود. پکورینو رومانو مزه ای اندکی ترش و تقریبا فلفلی دارد و هر چه جاافتاده تر شود، طعم قوی تری پیدا می نماید. حداقل هشت ماه باید از درست کردن آن بگذرد تا طعم معین تری به خودش بگیرد.
پنیر رومانو با مزه تند خود، یک میان وعده ایده آل به عنوان آیتم داخل بشقاب مزه است، بعلاوه می توان آن را به صورت رنده شده داخل بعضی غذاهای غیر شیرین مثل پاستا و ماکارونی به کار برد. یکی دیگر از استفاده های آن برای پیتزا است. البته توجه کنید که هنگام پخت پیتزا، این پنیر را حرارت ندهید و زمانی که پیتزا از فر بیرون آمد، به صورت تکه های درشت روی سطح پیتزا رنده کنید تا طعم ملایم تری داشته باشد.
پنیر چدار
این پنیر که تاریخچه اش به انگلستان برمی شود یکی از انواع پنیر ورقه ای برای فست فود است که به علت بافت سفت، طعم تند و رنگ نارنجی که دارد، در سراسر جهان معروف و محبوب شده است.
پنیر چدار یکی از پرکاربردترین پنیرها در تهیه غذاهای فست فودی است. شما می توانید در تهیه انواع ساندویچ گرم و سرد از آن بهره ببرید یا آن را به عنوان یکی از لایه های پنیر روی پیتزا بهره ببرید و عطر و طعم خاصی به پیتزای خود ببخشید. ترکیب پاستا با چدار هم طعم بی نظیر و لذیذی ایجاد می نماید. اگر در پی یک میان وعده لذیذ و متفاوت هستید، پنیر چدار می تواند به عنوان میان وعده ای همراه با انواع میوه، کراکرهای سبوس دار، سالامی و … قرار گیرد. در کنار همه اینها، برای تزئین بعضی از سالاد ها و سوپ ها هم می توانید روی این پنیر حساب کنید.
پنیر بلوچیز
بلوچیز که با اسامی دیگری مثل پنیر کپک زده آبی و بِلوچیز (Bleu Cheese) هم خوانده می شود، یکی از انواع پنیر ایتالیایی است که رگه های آبی معین در امتداد بافتی کرمی و اغلب شنماینده کشیده شده اند. رنگ این پنیرها از سفید و کرمی رنگ تا قهوه ای متغیر هستند و حتی مزه آن ها هم بسته به نوع شیری که برای تهیه آن ها استفاده می شود (شیر گاو، بز و گوسفند) از ملایم تا تند فرق می نماید.
پنیر بلوچیز را می توانید مانند پنیر پارمزان با انواع میوه ها و مغزها سرو کنید. این پنیر بعلاوه یکی از انواع پنیر فست فود محسوب می شود و می توان به عنوان چاشنی و طعم دهنده برای انواع سالاد، پاستای پنیری و انواع ساندویچ استفاده کرد.
پنیر پارمزان
پنیر پارمزان که با نام های پاراندازه، پارمسان و پارمیجانو نیز شناخته می شود، یکی از معروف ترین و مرغوب ترین انواع پنیرهای ایتالیا به شمار می رود. این پنیر در عین حال که شیرین است، مزه ای شور و کمی تلخ نیز دارد. بافت پنیر پارمزان شنماینده بوده و به راحتی آب می شود و رنگ آن از زرد بسیار روشن تا زرد کمرنگ متغیر باشد.
پنیر پارمزان طعم و بافت منحصربفرد این پنیر باعث شده تا بسیاری از سرآشپزهای معروف جهان از آن به عنوان ماده اولیه مورد احتیاج در انواع غذاها، سالادهای گوناگون و فست فودها (مثل پیتزا، لازانیا، انواع پاستا، ساندویچ مرغ و گوشت و…) استفاده نمایند. بعلاوه به تنهایی نیز به عنوان یک میان وعده لذیذ شناخته می شود.
پنیر توما
پنیر توما یکی از انواع پنیر محبوب در پیتزاهای ایتالیایی است. این پنیر از شیر گاو تهیه می شود و بافتی نیمه سفت و طعمی کره ای و خوشمزه دارد. پنیر توما معمولاً در منطقه شمالی ایتالیا و به خصوص در سیسیل فراوری می شود و یکی از اجزای اصلی پیتزای معروف سیسیلی است.
این پنیر به خاطر بافت نیمه سفت و طعم غنی اش، انتخاب عالی برای پیتزا است. ترکیب آن با سس گوجه فرنگی و سایر مواد اولیه، پیتزایی ساده ولی خوشمزه فراوری می نماید. پس اگر در پی پیتزای خانگی خوش طعم هستید، پنیر توما گزینه ای ایده آل است.
پنیر پروولون
پنیر پروولون یکی از انواع پنیرهای ایتالیایی است که بافتی نیمه سفت دارد و اغلب مواقع همراه با پنیرهای موزارلا و پارمزان استفاده می شود. طعم و عطر این پنیر بسته به اندازه کهنگی فرق دارد. به عبارتی هر چه قدر که این پنیر کم سن تر و تازه تر باشد طعم شیرین تری دارد اما هر چه بیشتر کهنه شود، طعم آن تندتر و واضح تر می شود.
پروولون یک نوع پنیر همه کاره است که می توان آن را به طرق مختلف میل کرد. به زیبایی ذوب می شود و برای پیتزا، ساندویچ و پاستا عالی است. بعلاوه می توان آن را برش داد و به تنهایی از آن لذت برد یا با میوه ها، کراکرها و خوراکی های گوشتی همراه کرد.
پنیر ریکوتا
پنیر ریکوتا یکی از پرطرفدارترین انواع پنیرهای پیتزا است که علاقه مندان زیادی دارد. بنابراین اگر با انواع پنیر پیتزا و کاربردهای آن آشنا باشید، حتما پنیر ریکوتای محبوب را می شناسید. این پنیر ایتالیایی بافتی سبک و خامه ای و طعمی ملایم و خوشمزه دارد. از این پنیر می توانید به عنوان یک تاپینگ معرکه روی پیتزا بهره ببرید.
علاوه بر پیتزا این پنیر کاربرد گسترده ای در آشپزی ایتالیایی از سالاد، پاستا و لازانیا گرفته تا حتی انواع کیک ها را دارد.
پنیر گودا
پنیر گودا یکی از محبوب ترین انواع پنیر پیتزای ورقه ای در جهان است که از شیر گاو تهیه می شود و منشأ آن شهر گودا در هلند است. این پنیر نیمه سفت است و به لحاظ مزه، طعمی ملایم دارد که به مرور زمان و با جا افتادن آجیلی و کاراملی مانند می شود.
پنیر گودا به عنوان یک پنیر چند منظوره شناخته می شود که می تواند به تنهایی یا در انواع ساندویچ ها و فست فودها استفاده شود.
پنیر پیتزا فیلا فیلا
آخرین مورد از فهرست انواع پنیر پیتزا، به پنیر پیتزا فیلا فیلا اختصاص دارد که از ترکیب پودر پنیر چدار، پودر پنیر پارمسان، پنیر تازه پاستوریزه، نمک و کره پاستوریزه تحت حرارت و در شرایط خلا فراوری می شود. پنیر فیلا فیلا که با نام پنیر پیتزای انگلیسی نیز شناخته می شود، بافتی نرم و یکنواخت، همراه با طعمی ملایم دارد و از قابلیت کشش بسیار بالایی هم برخوردار است.
پنیر فیلا فیلا نسبت به سایر پنیرهای پیتزا راحت تر ذوب شده و به راحتی روی سطح غذا پخش می شود. برای استفاده از این پنیر، فقط کافی است که به مدت 4 الی 5 دقیقه قبل از پخت کامل پیتزا، آن را اضافه کنید و اجازه دهید که ذوب شود. البته به این نکته دقت کنید که این پنیر نباید بیش از 5 دقیقه در فر حرارت ببیند و بعلاوه به هیچ عنوان به صورت یخ زده روی غذا مصرف نشود چرا که باعث از بین رفتن خاصیت کش دار بودن پنیر، جدا شدن چربی آن هنگام پخت و از بین رفتن پروتئین های موجود در پنیر پیتزا می شود.
در نهایت
در مجموع دیدیم که انواع پنیر پیتزا در طعم ها، ویژگی ها و کاربردهای متفاوت و متنوعی در جهان وجود دارد. پنیر موزارلا با بافت نرم و طعم غنی اش یکی از محبوب ترین ها برای پیتزاست. پنیر پارمزان و چدار هم با طعم های متفاوت شان در پیتزا و سایر فست فودها کاربرد فراوان دارند. بسته به سلیقه شخصی و نوع پیتزا یا غذای در حال تهیه، می توان از این تنوع پنیرها استفاده بهینه برده و برترین ترکیب طعم و بافت را به دست آورد.
منبع: webstaurantstore.com
منبع: دیجیکالا مگ