آیا خوردن برنج برای شما مفید است؟

به گزارش بهترین عینک آفتابی، قرن هاست که برنج به اسم غذای اصلی بخشی از فرهنگهای مختلف بوده است. با این حال، موج اخیری که در راستای توجه و آگاهی نسبت به سلامتی راه افتاده، شرایط استفاده از این محصول را نامعلوم ساخته است. آیا برنج برای

آیا خوردن برنج برای شما مفید است؟

مترجم: رزیتا ملکی زاده

منبع: راسخون

قرن هاست که برنج به اسم غذای اصلی بخشی از فرهنگهای مختلف بوده است. با این حال، موج اخیری که در راستای توجه و آگاهی نسبت به سلامتی راه افتاده، شرایط استفاده از این محصول را نامعلوم ساخته است. آیا برنج برای سلامتی شما مفید است؟ اجازه دهید به وسیله این مقاله موضوع را روشن سازیم.

برنج غذای اصلی تقریباً نیمی از جمعیت دنیا را تشکیل می دهد ـ آسیا بزرگترین فراوری نماینده و مصرف نماینده این محصول می باشد. بر طبق اعلام مرکز منابع بازاریابی کشاورزی، در ایالات متحده آمریکا، 4ر4 میلیون تن برنج در سال 2011 به مصرف رسید که در مقایسه با چین (135 میلیون تن) و هند (90 میلیون تن)، این اندازه بسیار اندک می باشد. دانه برنج از نظر غذایی محصول بسیار متنوعی است که می تواند به اشکال مختلف تبدیل شده و از آن یک خوراک سیر نماینده تهیه گردد. و با این حال، با توجه به تغییر رویکرد اخیر در جهت استفاده از تمام مواد غذایی مفید و سالم، برنج در شرایط بسیار نامعلومی رها شده است.

بسیاری از متخصصان تغذیه اظهار می دارند که بایستی به برنج از هر نوعی که باشد یک نه محکم گفت، در حالی که به نظر دیگر متخصصان، نوع برنجی که برای مصرف انتخاب می کنید بایستی بر تصمیم گیریتان تأثیر بگذارد. همواره سردرگمی و پریشانی در خصوص مصرف برنج وجود خواهد داشت خواه برای اشخاصی که نسبت به سلامت خود حساس هستند، (یعنی، کسانی که نمی خواهند دچار اضافه وزن شوند)، و یا کسانی که با مصرف برنج در معرض خطر قرار می گیرند (یعنی، بیماران دیابتی)، مگر آنکه فرد از خواص آنچه پیش روی او قرار داده شده است کاملاً آگاهی داشته باشد. برای رسیدن به آرامش فکر و یاری به تصمیم گیری آگاهانه، این مقاله مطالبی را از بایدها و نبایدهای خوردن برنج فراهم ساخته است.

انواع برنج

دو نوع برنج وجود دارد ـ برنج سفید و برنج قهوه ای.برنج سفید نوعی از برنج است که در آن پوشش سبوس قهوه ای برداشته شده است، که به همین علت، شبیه به برنج فرآوری شده، گشته و در نتیجه در طی این فرایند مواد مغذی خود را از دست می دهد.هنگامی که لایه بیرونی سبوس که به رنگ قهوه ای است، دست نخورده باقی بماند، به اسم برنج قهوه ای شناخته می گردد.به طور کلی پذیرفته شده که برنج قهوه ای در مقایسه با برنج سفید، مغذی تر و سالم تر می باشد.

مزایای استفاده از برنج قهوه ای

معین شده که برنج قهوه ای مغذی تر و مفیدتر است. مواردزیر مزایای این نوع برنج را برشمرده است.

کربوهیدرات

برنج منبع بالایی از کربوهیدرات است. جهت آزاد کردن انرژی در بدن و سیر نگاه داشتن شما در طول روز وجود کربوهیدارت لازم است.برنج قهوه ای حاوی کربوهیدرات پیچیده تری نسبت به برنج سفید بوده و مصرف آن، انرژی شما را در طول روز حفظ خواهد نمود.

فیبر

برنج قهوه ای (1 پیاله) حدود ½ 3 گرم فیبر مورد احتیاج روزانه ما را فراهم می سازد.هر فرد به اسم بخشی از رژیم غذایی روزانه به حدود 30-25 گرم فیبر احتیاج دارد. برنج سفید به علت محرومیت از پوشش سبوس حاوی تنها حدوداً 1-5ر0گرم فیبر می باشد.با این حال، اگر شخصی از روده ضعیفی برخوردار است، در آن صورت برنج سفید ممکن است انتخاب بهتری باشد به این علت که دارای فیبر کمتری است. اندازه زیاد فیبر می تواند به مخاط روده صدمه وارد سازد.

شاخص قند خون (GI)پایین

برنج که دارای GI پایینی است، بسیار آرام در بدن شکسته شده و در این فرایند به تدریج گلوکز آزاد می سازد.بنابراین برای شما فوران کوچک و مداومی از انرژی به جای اندازه زیاد و به یکباره ی آن در طول روز را فراهم می سازد.

اندازه پایین قند

مصرف برنج سفید که عمدتاً از نشاسته تشکیل شده است، منجر به تبدیل آن به قند شده، بنابراین سطوح قند خون را بالا برده و در نتیجه خطر ابتلا به دیابت نوع 2 افزایش می یابد.از سوی دیگر برنج قهوه ای، سطح قند خون را تثبیت می سازد.مطالعات نشان داده اند که مصرف نیم پیاله برنج قهوه ای، خطر ابتلا به دیابت را 60٪ کاهش می دهد.در افرادی که از این بیماری رنج می برند، مصرف برنج قهوه ای مانع از افزایش انسولین شده و به تحت کنترل در آوردن این عارضه یاری می نماید.

تسریع در کاهش وزن

برنج قهوه ای با دارا بودن فیبر بالا، به حفظ منظم کار کردن مزاج یاری نموده، در نتیجه کاهش وزن را بالا می برد.غیر از آن، این نوع برنج معده را پر نموده و فرد برای مدت طولانی احساس سیری می نماید که به طور مستقیم به معنی وعده های غذایی کمتر می باشد.

خود یک غلات کامل است

از آنجا که در برنج قهوه ای پوسته و سبوس حفظ می گردد، زیرا این ماده به وسیله فرایند پالایش از برنج گرفته نمی گردد، از آن به اسم غلات کامل یاد می نمایند.ثابت شده است که غلات کامل، ایجاد پلاک در اطراف عروق را کاهش داده، در نتیجه خطر ابتلا به بیماری های قلبی و کلسترول بالا را کم می نماید.

منبع غنی از سلنیوم و منگنز

برنج قهوه ای منبع غنی هم از سلنیوم و منگنز است.سلنیوم به کاهش خطر ابتلا به عوارض رایج مانند سرطان، آرتروز و بیماری های قلبی یاری می نماید.علاوه بر آن، این واقعیت دارد که یک پیاله برنج قهوه ای حدود 80% از احتیاج منگنز روزانه ما را تأمین می سازد.اهمیت این عنصر به این علت است که به سنتز چربی یاری نموده، همینطور هم مزایایی برای سیستم های فراوری مثل و عصبی به همراه دارد.

سایر مواد مغذی

برنج بعلاوه حاوی سایر مواد مغذی مانند روی، سلنیوم، منیزیم، منگنز، و یک منبع عالی از آهن، پروتئین، نیاسین (ویتامین B3)، تیامین (ویتامین B1)، و اسیدهای چرب لازم است.

دیگر مزایای تغذیه ای

✓ این میوه سرشار از آنتی اکسیدانهایی است که به از بین بردن رادیکال های آزاد سرطان زا از بدن یاری می نمایند.

.....................................................................................................................................................................

✓ دارای اندازه پتاسیم بالایی بوده که به بدن یاری می نماید سموم را کاهش دهد.

.....................................................................................................................................................................

✓ آکنده از روغن های طبیعی بوده که با نرمالیزه کردن سطوح کلسترول به بدن یاری می نمایند.

.....................................................................................................................................................................

✓ این برنج حاوی لینگنان lignans است که نشان داده شده به کاهش بیماری های قلبی و جلوگیری از سرطان وابسته به هورمون مانند سرطان سینه یاری می نمایند.

.....................................................................................................................................................................

✓ این برنج هیچ مواد افزودنی و یا مواد نگهدارنده ندارد.

.....................................................................................................................................................................

✓ این برنج برای افرادی که آلرژی غذایی داشته و نسبت به گندم حساسیت دارند، ایده آل می باشد.

.....................................................................................................................................................................

✓ حاوی سطوح پایین نمک بوده در نتیجه در جلوگیری از احتباس یا حفظ آب یاری می نماید.

.....................................................................................................................................................................

✓ این برنج حاوی گلوتن نیست.

.....................................................................................................................................................................

✓ موجب رها شدن سروتونین در مغز می گردد، سروتونین یک ماده شیمیایی است که به تنظیم و بهبود خلق و خوی فرد یاری می نماید.

منبع: راسخون

به "آیا خوردن برنج برای شما مفید است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا خوردن برنج برای شما مفید است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید