نکاتی که زائران حج در مصرف مواد غذایی باید رعایت نمایند
به گزارش بهترین عینک آفتابی، بنابر اعلام پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر؛ در ایام حج یکی از موضوعات مهم تغییر عادات غذایی، چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی است؛ بنابراین رعایت نکات زیر می تواند گامی در جهت تضمین سلامت زائران باشد که باید به آنها توجه نمایند:
قبل و بعد از هر وعده غذا دست های خود را با آب و صابون مایع بشویید.
پُرخوری نکنید و اگر تحت رژیم یا پرهیز غذایی خاصی هستید، آن را رعایت کنید.
با توجه به اینکه در کاروان ها به میزان کافی غذا و مواد خوراکی وجود دارد، به هیچ وجه از بیرون کاروان به ویژه از دست فروش ها غذا تهیه نکنید.
برخی از زائران، به منظور روزه داری، غذای شب خود را به اتاق می برند تا در هنگام سحر از آن استفاده نمایند. این عمل خطر بروز مسمومیت های غذایی را بالا می برد. در این گونه موارد با مدیر کاروان هماهنگی کنید تا درصورت امکان، در هنگام سحر غذای گرم در اختیار شما قرار دهد. در صورتی که این کار برای کاروان مقدور نبود، پیشنهاد می گردد از موادغذایی غیرپختنی سالم استفاده گردد.
مسائل رژیم غذایی خود را با پزشک و مدیر کاروان در میان بگذارید تا برای شما غذای رژیمی تدارک دیده گردد.
موز از میوه های رایجی است که برای زائران محترم تهیه می گردد. در مصرف آن زیاده روی نگردد؛ به ویژه موزهای کال را مصرف نکنید. موز کال ضمن ایجاد یبوست، حساسیت ها را تشدید می کند.
استفاده از سیب، به ویژه در زمان ابتلا به گرفتاری های تنفسی توصیه می گردد. زیرا این میوه موجب تسریع در ترمیم سلول های تخریب شده تنفسی می گردد.
برخی از زائران، در روزهای آخر سفر، خوراکی های خود را که از ایران آورده اند، از ساک های خود بیرون آورده و استفاده می نمایند. چه بسا این موارد در داخل ساک ها و هوای گرم عربستان فاسد شده و درصورت مصرف موجب بروز مسمومیت گردند.
با خدمه کاروان در خصوص بهداشت غذا و تغذیه همکاری کنید.
در ایام تشریق ممکن است برای شما غذاهای حاضری بدون گوشت تدارک دیده گردد. چون برای آن ایام سالم ترند و سلامت شما را برای ادامه اعمال بیشتر تضمین می نمایند.
کسانیکه مبتلا به بیماری قند هستند، به ویژه از پُرخوری و مصرف نوشابه، آب میوه های صنعتی، خاکشیر، عسل و موارد شیرین اجتناب نمایند. پیشنهاد می گردد این افراد در موارد ضروری فقط از نوشابه های رژیمی، آن هم نه به میزان زیاد، استفاده نمایند.
افرادی که مبتلا به نارسایی کلیه هستند، به خصوص کسانی که دیالیزی هستند باید در مصرف گوشت قرمز، شیر و میوه که مملو از پتاسیم هستند حد تعادل را رعایت نمایند. بیش از 90 درصد پتاسیم غذا جذب می گردد و پتاسیم برای این افراد سم است.
کسانی که فشار خون یا چربی خون بالا دارند، از مصرف غذاهای چرب یا نمکدار اجتناب نمایند.
حتی المقدور کره را از رژیم غذایی روزانه خود حذف کنید.
غذاهایی نظیر ادویه ها، ترشی ها، آجیل شور، سس، رب گوجه فرنگی، سس سویا و خردل، نان های نمکی، کنسرو ماهی تن، آب خورش، آبگوشت، چیپس سیب زمینی و مواردی از این قبیل زیر برای مبتلایان به پرفشاری خون غیرمجازند، پیشنهاد می گردد حتی در صورت سرو شدن در کاروان، اکیداً از آن ها اجتناب گردد.
متاسفانه در برخی موارد خورش ها با آب و روغن زیاد سرو می شوند، توصیه می گردد در اینگونه موارد، خورش مصرف نگردد.
غذا در آشپزخانه های مرکزی طبخ و در کاروان ها توزیع می شوند. برخی از زائران محترم به این برنامه ها به عنوان سهمیه غذایی نگاه می نمایند و در مصرف غذا اعتدال را رعایت نمی نمایند. این امر موجب افزایش وزن، بالا رفتن قند و چربی خون و بروز بیماری می گردد.
منبع: گردشبان