یک صبحانه مفصل بخور و لاغر شو!
به گزارش بهترین عینک آفتابی، مصرف یک صبحانه غنی از پروتئین که حاوی پنیر کم چرب و یا تخم مرغ باشد موجب سرکوب هورمون های مسئول اشتها می گردد و یک راه حل موثر برای کاهش مصرف غذا و تنقلات پر کالری در طول روز است.بسیاری از کسانی که تصمیم به لاغر شدن می گیرند فکر می نمایند اگر وعده صبحانه را حذف نمایند و صبحانه و ناهار را یک جا مصرف نمایند

یک صبحانه مفصل بخور و لاغر شو!
مصرف یک صبحانه غنی از پروتئین که حاوی پنیر کم چرب و یا تخم مرغ باشد موجب سرکوب هورمون های مسئول اشتها می شود و یک راه حل موثر برای کاهش مصرف غذا و تنقلات پر کالری در طول روز است.بسیاری از کسانی که تصمیم به لاغر شدن می گیرند فکر می نمایند اگر وعده صبحانه را حذف نمایند و صبحانه و ناهار را یک جا مصرف نمایند بیشتر لاغر می شوند در صورتی که این طور نیست. دانشمندان دانشگاه میسوری دریافتند، مصرف یک صبحانه سالم و کافی خصوصا اگر محتوای پروتئین آن بالا باشد، موجب افزایش حس سیری فرد در طول روز می شود، در نتیجه کمتر گرسنه شده و میل کمتری به مصرف غذا و تنقلات دارند.اهمیت مصرف صبحانه برای همه روشن است ولی برخی از افراد هنوز آن طور که باید به صبحانه اهمیت نمی دهند و تصور می نمایند چون صبح میل چندانی به خوردن ندارند، اگر صبحانه نخورند بخشی از کالری دریافتی روزانه شان کاسته می شود.در مطالعه ای که در آمریکا انجام شد، مقدار سیری و گرسنگی تعدادی از نوجوانان با استفاده از روش های بسیار دقیق مقدار گیری شد. اشتهای افراد با پیگیری افت و خیز سطح هورمون های مسئول سیری و گرسنگی ارزیابی شد. بعلاوه با رهگیری پاسخ های مغز به تحریکات گرسنگی با روش mri، بخش های مسئول پاسخ به تحریک های گرسنگی معین شد. هورمون های مسئول اشتها* لپتین(leptin) از جمله مهم ترین هورمون های ترشح شده در بدن می باشد که بر هیپوتالاموس اثر نموده و اعلام سیری می نماید. ولی در صورت عدم پاسخ مناسب به این هورمون، فرد پرخوری می نماید. بافت چربی بدن علاوه بر لپتین، هورمون های آدیپونکتین ورزیستین را هم ترشح می نماید. این سه هورمون در اثر پیغام های ارسالی به مغز به وسیله بافت چربی، در ارتباط با حجم انرژی ذخیره شده ترشح می شوند.* انسولین، هورمونی است که از سلو ل های بتای جزایر لانگرهانس لوزالمعده(پانکراس) ترشح می شود و با کاهش قند خون سبب فراوری علایم گرسنگی به وسیله هیپوتالاموس می شود.* گرلین(ghrelin) هورمون دیگری است که از معده ترشح می شود و در گرسنگی نقش دارد و اگر مقدار ترشح آن در بدن زیاد باشد و یا به خوبی عمل نکند، موجب پرخوری می شود. نقش عوامل عصبی در کنترل اشتهالازم به ذکر است که نقش عوامل عصبی که به وسیله عصب واگ، سیستم گوارشی را تحت تأثیر قرار می دهند، هم روشن شده است. دانشمندان در زمینه کنترل سیستم عصبی، برای قسمت های مختلفی از مغز نقشی قائل شده اند.از میان انتقال دهنده های امواج عصبی که بین سلو ل های مغزی ترشح شده و عمل می نمایند، نقش نوروپپتید y و اورکسین(orexin) در تحریک اشتها، بعلاوه نقش ملانوکورتین ها و هورمون محرکه آلفاملانوکورتین در سیری معین شده اند.در این مطالعه پس از کنترل دقیق راستا های کنترل اشتها، برنامه غذایی این نوجوانان آنالیز شد. این نوجوانان عادت به حذف وعده صبحانه داشتند. عدم مصرف صبحانه موجب شده بود تا آن ها به مصرف تنقلات پرکالری روی بیاورند و آغاز به پرخوری خصوصا در شب ها نمایند. در نتیجه دچار اضافه وزن و چاقی شوند.در این نوجوانان تنظیم هورمون لپتین که مسئول حس گرسنگی است و به وسیله سلول های چربی فراوری می شود بر هم می خورد. کمبود این هورمون در بدن باعث بروز احساس گرسنگی و پرخوری می شود. کمبود هورمون لپتین در بدن، حتی در مواقعی که انسان احساس گرسنگی نمی نماید، باعث می شود که فرد دچار پرخوری شود و به صورت غیر معمول مواد غذایی زیادی را مصرف کند.
مصرف یک صبحانه سالم و کافی خصوصا اگر محتوای پروتئین آن بالا باشد، موجب افزایش حس سیری فرد در طول روز می شود، در نتیجه کمتر گرسنه شده و میل کمتری به مصرف غذا و تنقلات دارنددر ادامه مطالعه به برنامه غذایی این نوجوانان صبحانه را اضافه کردند و دو نوع صبحانه به آن ها داده شد به صورتی که صبحانه یک گروه حاوی پروتئین بیشتری بود. نتایج آنالیز های هورمونی و مغزی نشان داد مصرف صبحانه موجب شد تا این نوجوانان در هنگام صرف ناهار احساس سیری بیشتری داشته باشند. پاسخ بخش هایی از مغز آن ها که مسئول احساس گرسنگی بود، کاسته شده بود و آن هایی که در وعده صبحانه پروتئین بیشتری مصرف نموده بودند احساس سیری بیشتری داشتند و در دو وعده بعدی کمتر غذا مصرف کردند.در مطالعه دیگری محققان طی 4 سال، 6 هزار و 764 فرد سالم را مورد آنالیز قرار دادند و دریافتند وزن افرادی که در وعده صبحانه شان معادل 300 کیلوکالری غذا می خورند 2 برابر کسانی است که صبحانه ای شامل 500 کیلوکالری (یا بیشتر) میل می نمایند. این پدیده کمی عجیب به نظر می رسد اما علت معقولی دارد مبنی بر این که خوردن صبحانه مفصل تر باعث می شود در طول روز سطح قند و انسولین خون کمتر افزایش یابد و در نتیجه فرد به طور ناگهانی احساس گرسنگی نکند.از این رو با توجه به این یافته ها معین می شود مصرف یک صبحانه غنی از پروتئین که حاوی پنیر کم چرب و یا تخم مرغ باشد، یک راه کار موثر برای کاهش اشتها در طول روز است.
منبع:تبیان
ارسال به وسیله کاربر محترم سایت : sajad2007
/ج
منبع: راسخون